Zebrán ütött el egy gyereket, pénzbüntetésre ítélték

Az Esztergomi Járásbíróság 400.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 4 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki figyelmetlenségből a zebrán ütötte el a kiskorú sértettet Esztergomban.

A vádirat szerint a nő 2019. május 6-án Esztergomban a Kossuth Lajos utcán a belső forgalmi sávban vezette a személygépkocsit. A vádlott menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban előtte haladó másik személygépkocsi lassított, majd abból a célból, hogy a járdán várakozó személyek részére az úttesten az átkelést biztosítsa, a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megállt. Ez a jármű a vádlott által igénybe vett forgalmi sávból érkezők számára takarta a kijelölt gyalogos-átkelőhely egy részét.

A vádlott a másik jármű megállását, és azt, hogy ez a gépkocsi a kijelölt gyalogos-átkelőhely egy részét takarja, észlelte, ennek ellenére a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem fokozott óvatossággal közelítette meg, és a másik jármű melletti elhaladásba kezdett.

Ennek során a járművel elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen édesanyjával átkelő kiskorú sértettet. A gyermek az aszfaltra zuhant, és ajkának duzzadásos sérülése, vérzése keletkezett, felső maradó fogai visszanyomódtak. A sérülés gyógytartama három hónapban határozható meg.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció