Kategóriák: DorogHírek

Önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérlésére pályázhatnak a dorogiak

Dorog Város Önkormányzata pályázatot hirdet az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérbeadására. Döntés június végén várható – írja a település a hivatalos honlapján.

A lakások festését, igény szerinti felújítást a pályázók saját költségükön végezhetik el.
A pályázat benyújtásának határideje: 2021. június 04. (péntek de: 12 óra)!
A pályázat nyomtatványát a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán lehet átvenni ügyfélfogadási időben. (2021.05.05.-2021.06.04-ig)
A döntés határideje: 2021. június 30.
A lakások műszaki állapotáról információ kérhető a Polgármesteri Hivatal Emberi Erőforrás Osztályán ügyfélfogadási időben.

A pályázat benyújtásának feltételei az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásának feltételeiről szóló, 3/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet alapján:

  • 5. § (1) Szociális helyzet alapján válhat bérlővé az a nagykorú személy,
    a) aki legalább 5 éve bejelentett dorogi lakóhellyel rendelkezik
    b) lakás-, illetve ingatlantulajdonnal, lakásbérleti joggal sem ő, sem a vele együtt költözni kívánó személy nem rendelkezik és nem rendelkezett az elmúlt 5 évben
    c) akinek a bérbeadó hozzájárulása nélkül befogadható személyek számát figyelembe véve, az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét – (57 000 Ft-ot) és ezen személyek együttesen sem rendelkeznek az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 60-szorosát meghaladó vagyonnal (1 710 000 Ft). Egyedülálló esetében az egy főre jutó havi jövedelem legmagasabb összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének két és félszerese (71 250 Ft) lehet.
    d) aki a lakásfenntartáshoz szükséges jövedelemmel rendelkezik
    (2) A pályázat elbírálásánál előnyt élvez az a személy, aki vállalja, hogy fedezi a lakás esetleges felújítási költségeit.
  • 6.§ (1) Piaci alapú bérlakás bérlőjévé az a nagykorú személy válhat,
    a) aki legalább 5 éve bejelentett dorogi lakóhellyel rendelkezik
    b) lakás-, illetve ingatlantulajdonnal, lakásbérleti joggal sem ő, sem a vele együtt költözni kívánó személy nem rendelkezik a bérleti jogviszony létesítésének időpontjában
    c) Vállalja a lakás felújítási, korszerűsítési költségeit
    d) A pályázó és a vele együtt költöző családtagok egy főre jutó jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét (57 000 Ft) eléri, de nem haladja meg a négyszeresét (114 000 Ft). Gyermeket nevelő személyeknél, családoknál a jövedelemhatár gyermekenként 10%-al csökken, legfeljebb 40 %-al.
    (2) A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek a fiatal, gyermekes családok, ahol legalább a szülők egyike 35 évesnél fiatalabb

A benyújtott pályázatot érvénytelennek kell tekinteni,
– ha a pályázati kiírásnak, valamint a rendeletben előírt valamely feltételnek nem felel meg,
– ha a pályázatot határidőn túl nyújtották be,
– ha valótlan adatokat tartalmaz,
– ha nem a kiírásban meghatározott nyomtatványon nyújtották be, vagy hiányos.

Pályázat részletei>>

Forrás: dorog.hu
Borítókép: illusztráció

Megosztás