Kategóriák: DorogHírek

Terápiás kezelések a dorogi 3B Stúdióban

Szilágyi Barbarával, a 3B Masszázs Stúdió tulajdonosával masszázsterápiákról és kezelésekről beszélgettünk.

– Milyen jellegű szolgáltatásokat kínálsz?

– Gyógymasszőri képesítésem van, így elsősorban gyógyító jellegű svédmasszázsokat szoktam végezni. Jelenleg 11 féle különböző szolgáltatást nyújtok vendégeimnek, ezek közül a svédmasszázs mellett kiemelném a fejfájás elleni masszázst, a nyirokmasszázst, a kinesiology tape ragasztást, a trigger pont terápiát, a thai bambusz masszázst és a köpölyözést. A gyógyulni vágyóknak a heti rendszerességű erőteljes svédmasszázst javaslom, sokszor a felsorolt terápiás kezelések valamelyikével kombinálva. Pihenésre, ellazulásra vágyó vendégeim számára pedig a relaxációs masszázsokat ajánlom.

– Mitől más a te stúdiód, mint a többi?

– Az üzlet neve 3B, ez a Bori BabaBarát szavakból ered. A stúdió attól bababarát, hogy van egy gyereksarok, ahol a kisebb és nagyobb gyerekek is megtalálják a nekik való játékot addig, amíg a szülőt masszírozom. Ezt azért találtam ki, mert korábban tapasztaltam, hogy a kisgyermekes anyukák háta mennyire kötötté, csomóssá válik a kicsik állandó emelgetése mellett. Ezzel szeretném biztosítani a gyógyulás lehetőségét olyan anyukák és apukák részére is, akik nem tudnák senkire rábízni gyermeküket a masszázs ideje alatt.

– Kismamákat is masszírozol?

– Igen, de természetesen csak a második trimeszter ideje alatt. Egy Lipt DT-03-as ágyon dolgozom, ez kifejezetten a várandós nőknek lett kialakítva, mert a mell- és hasrésze is kivehető, így az általában hátfájdalommal küzdő kismamák is kényelmesen el tudnak helyezkedni rajta.

– Ez azt jelenti, hogy többnyire csak anyukák járnak hozzád?

– Nem, ez csak egy kiegészítő szolgáltatás. Az 5 éves gyerektől egészen 85 éves korig vannak rendszeres vendégeim, nők és férfiak egyaránt.

– Hogyan kezdődik el egy terápia a 3B-ben?

– A kezelések előtt egy állapotfelmérő lapot kell kitölteniük a vendégeknek, amivel védem őket és magamat is. Erre minden esetben szükség van, mert maradandó károsodások alakulhatnak ki. Például volt egy olyan vendégem, akit egy reumatológus küldött masszázsra és nálam derült ki, hogy nem is masszírozható, hiszen trombózisra való hajlama van, ami, ha nem derül ki az állapotfelmérés során, sajnos halált is okozhattam volna a masszírozással.

– Milyen további lehetőségek érhetők el a szalonban, illetve milyen fejlesztéseket tervezel?

– A 3B Masszázs Stúdióban fürdőszoba is található, így a vendégeim a masszázs előtt vagy után igény szerint letusolhatnak (papucsot, törölközőt biztosítok). Folyamatosan fejlesztem az üzletet és saját magamat is, idén legkevesebb két új terápiás módszert szeretnék elsajátítani. A későbbiekben szaunával szeretném bővíteni az üzletemet, a kezelések utáni pihenés lehetőségeként.

– Elég nagy erőt próbáló feladat a masszírozás, honnan jött mégis az ez iránti szereteted?

– Gyerekkoromban versenyszerűen tornáztam, ez alapozta meg a testi erőmet. 2008-ban szereztem meg a gyógymasszőri bizonyítványomat. Majdnem 10 év szünet után a tértem vissza a pályára, miután elvégeztem a Tanítóképző Főiskolát, letettem egy úszómesteri vizsgát és tanítottam egy évet. Aztán az esztergomi Aquszigeten dolgoztam két évig, mint masszőr (és néha úszómester). Ott döntöttem el, hogy saját szalont szeretnék, mert rengeteg vendégtől kaptam nagyon pozitív visszajelzést a munkámra, sok tapasztalatot szereztem és rájöttem, hogy az én utam az emberek gyógyítása, segítése.

– Előbb mutattál egy dobozt, amiben furcsa üvegcsék voltak. Mi is ez az eszköz?

– Köpölynek hívják. Ez egy tradicionális gyógyító eszköz a keleti orvoslásban. A köpölyözésnél kis polikarbonát „harangot” tapasztunk a bőrfelületre, és egy „pisztoly” segítségével vákuumot képzünk, ami vérbőséget okoz az adott területen. A köpölyözés képes olyan mélyre hatolni a szövetek között, hogy a fájdalomérző receptorokról levegye a terhelést, ezáltal azonnali fájdalomcsillapító hatással bír. Fokozza a kapillárisok átjárhatóságát, emellett számos jótékony hatása van. Kimondottan ajánlom a migrénnel küzdőknek a heti rendszeres kezelést, a tapasztalatok alapján gyógyszerre nem nagyon lesz szükség.

A 3B Masszázs Stúdió Facebook oldala>>