Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Alkotói pályázatot hirdet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A pályázatra készített alkotásokat április 30-ig kell eljuttatni a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra (2800 Tatabánya, Szent Borbála út 16.).

Az alkotások központi témája idén is a tűzmegelőzés. Az óvodások és az iskolások a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel indulhatnak. Az óvodások egyénileg szabadkézi rajz kategóriában A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal vagy csoportosan egyéb kézműves alkotással pályázhatnak. 

Az iskolások az előző évekhez hasonlóan három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, irodalmi alkotást vagy számítógépes programot küldhetnek be. Csapat nevezése esetén – az óvodás korcsoport kivételével – egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó fő vehet részt.

A pályaműveket 2021. április 30-ig kell benyújtani a járványügyi helyzet alakulásától függően postai úton  (2800 Tatabánya, Szent Borbála út 16.) vagy e-mailen (komarom.titkarsag@katved.gov.hu) vagy előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória megjelöléssel. Az alkotásokhoz minden esetben rögzíteni szükséges a szülő hozzájáruló nyilatkozatát és az alkotás hiánytalanul kitöltött adatlapját. 

A megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként, kategóriánként 3-3 alkotást díjaz, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos döntőben is! Az országos verseny nyertesei külön díjazásban részesülnek. 

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Pályázati kiírás>>
Adatlap>>

Borítókép: a nyergesújfalui Bank Luca Regina rajza, aki a 2020-as alkotói pályázaton a 6-10 éves korosztályban második helyezést ért el.