Kategóriák: Hírek

Kásler Miklós az esztergomi kórház igazgatóját nevezte ki a tatabányai kórház élére

Kórházigazgatókat nevezett ki pénteken prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményéből az is kiderül, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház új intézményvezetői pozíciójára dr. Kanász Gábor Imrét, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgató főorvosát nevezték ki.

Kásler Miklós elmondta, hogy az egészségügyet minden részletében átszervezik, ami érinti az Emmit is. Létrejön az Országos Kórház Főigazgatóság, hogy a megyei kórházakat segítse, összetartsa, a szakmapolitikai döntéseket végrehajtsa, különös tekintettel a gazdasági és finanszírozási kérdésekre – tette hozzá. Kiemelte, a magyar egészségügy átalakítása előtt „meg kell oldani a négy legfontosabb feladatot”: ki kell építeni az általános betegellátási rendet az alapellátástól a megyei kórházakig, biztosítani kell az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását és újra kell szervezni a magyar járványügyi rendszert. Negyedik feladatként azoknak az embereknek az ellátását hangsúlyozta, akik szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatottak. A miniszter leszögezte: „törvényes, átlátható és egyértelmű viszonyokat szeretnének kialakítani, melyekhez nélkülözhetetlen az állami és a magánegészségügy szétválasztása, hiszen mindkettőre szükség van, de rendezett viszonyok között”.

Kásler Miklós beszédében az alapellátás átszervezését és az öt nemzeti program működését is nehéz feladatnak értékelte, mivel az állami és a magán ellátórendszer „szinte kibogozhatatlanul összefonódott”.  „Ezen szeretnénk változtatni, és ehhez kerestünk megfelelő embereket. Arra kérem Önöket, Titeket, hogy ebben legyetek segítőim, és legyetek társaim” – szólt a résztvevőkhöz a miniszter.

A klinikai központok élére kinevezett intézményvezetők: Pécsi Tudományi Egyetem: Sebestyén Andor, szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ: Lengyel Csaba Attila, Debreceni Egyetem: Szabó Zoltán.

A budapesti centrumkórházak élére kinevezett intézményvezetők: Dél-Pesti Centrumkórház: Vályi-Nagy István Tibor, Dél-Budai Centrumkórház, Szent Imre Egyetemi Oktatókórház: Prof. Bedros J. Róbert.

A megyei kórházak élére kinevezett intézményvezetők: veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház: Dr. Töreki-Vörös Ibolya, székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház: Dr. Bucsi László Imre, szolnoki Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet: Piroska Miklós, egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet: Dr. Vácity József, szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház: Dr. Nagy Lajos Zoltán, kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház: Dr. Trombitás Zoltán Károly, győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház: Dr. Jávor László, kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház: Dr. Moizs Mariann, nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház: Dr. Szondi Zita, tatabányai Szent Borbála Kórház: Dr. Kanász Gábor Imre, salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház: Dr. Szabó Géza, szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház: Dr. Németh Csaba, nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház: Dr. Brünner Szilveszter, hódmezővásárhelyi Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ: Dr. Kallai Árpád Norbert, dunaújvárosi Szent Panteleon Kórház-Rendelőintézet: Dr. Mészáros Lajos, Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet: Dr. Molnár Sándor PhD.

A klinikai központok, budapesti centrumkórházak és megyei kórházak vezetőinek megbízatása 2021. január elsejétől lesz hatályos.

Forrás: MTI / EMMI
Fotó: MTI / Kovács Tamás