Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Ittasan ütött el egy motorost Dorogon

Vádat emeltek az a férfi ellen, aki jogosítvány nélkül autójával, ittas állapotban egy motorost elütött, majd a szalagkorlátnak ütközött május végén Dorogon.

A vádirat szerint a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, 2020. május 30. napján kora délután Dorogon a Bécsi úton a Csolnoki út irányába ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit. A vádlott a Csolnoki útra kanyarodást követően egy motorkerékpár előzésébe kezdett, amelynek során azonban ittassága miatt nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és a járműve jobb elejével a motorkerékpár bal oldalának ütközött érintőlegesen, amelytől a motorkerékpár felborult és a vezetője az úttestre esett. A motorkerékpár vezetőjének horzsolásos, zúzódásos sérülései keletkeztek, amelyek gyógytartama a nyolc napot nem haladja meg.

A vádlott a balesetet követően a gépkocsival megállt, a motorkerékpár vezetője időközben az úttestről felállt, így a vádlott a gépkocsiba visszaült és folytatta útját Csolnok irányába.

A vádlott haladása során egy balra ívelésű útkanyarulatban ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, és az út jobb szélén lévő szalagkorlátnak ütközött.

A jármű vezetésekor a vádlott közepes fokban volt ittas állapotban, mert szervezetében 1,95 g/l (ezrelék) véralkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje a vádlottat.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó