Kategóriák: Hírek

Az E.ON ügyfelei online adhatják meg a mérőállásokat

Az E.ON mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és felkészüljön a járványhelyzetre. A rendkívüli helyzetben számos intézkedést hoztak, többek között ideglenesen leállították az áram- és gázfogyasztásmérők leolvasását.

Az E.ON az ügyfeleket arra kéri, hogy elektronikus úton adják meg a fogyasztásmérők állását. Az óvintézkedéssel a céljuk, hogy a személyes kontaktusok csökkentésével ügyfeleik és a munkatársaik egészségét is óvják.

Automatikusan nem szükséges mérőállást küldeni, az E.ON jelezi az érintetteknek, amikor ez szükséges. Érintett ügyfeleiket e-mailben, vagy sms-ben keresik meg, kérve őket mérőállásuk megadására.

Azok a leolvasó kollégák, akik a mérők éves személyes leolvasását végezik, szintén azon dolgoznak, hogy a mérőállások beérkezése minél teljesebb körű legyen. Az éves elszámoló számla ez alapján készül, így közös érdek, hogy a pontos adat rendelkezésre álljon. Így a fenti csatornák kiegészítéseként leolvasó kollégáik is megkereshetik az E.ON ügyfeleit, kérve őket a mérőállás megadására.

A mérőállások megadhatók az online ügyfélszolgálaton keresztül, mobilapplikáció segítségével, illetve SMS-ben is. A mérőállások bejelentésére telefonon is lehetőség van, a telefon nyomógombjainak segítségével adhatók meg az adatok.

A mérőóraállás leadása:

Milyen adatokra van ehhez szüksége?

  • Felhasználó azonosító számára, amely a számlája első oldalán található 10 jegyű azonosító
  • Mérőóra gyári számának utolsó 8 számjegyére
  • Aktuális mérőállására

Hogyan diktálhat?

Sms-ben: a 06-30-344-4999 (normál díjas) számon, amely 0-24 órában elérhető. Üzenetében a következő adatokat küldje el, egymástól szóközökkel elválasztva. Sms példa: m 1234567890 123456 1234

  • m – ez jelöli, hogy mérőállás rögzítéséről van szó
  • Felhasználó azonosító – számlája első oldalán található 10 jegyű azonosító
  • Mérőóra gyári számának utolsó 8 számjegye
  • Aktuális mérőállás, egész értékig Több mérő esetén az egyes mérők mérőállásait külön sms-ben, de egy naptári napon belül küldje el.

Applikáción keresztül: kérjük, töltse le az E.ON Ügyfélszolgálat applikációnkat a Google Play-ből vagy AppStore-ból. Rendelje hozzá a www.eon.hu/ugyintezes oldalon regisztrált fiókját, ahol rögzíteni tudja a mérőállását.

Online ügyfélszolgálaton

  1. Lépjen be a regisztrált e-mail címével és jelszavával az eon.hu/ugyintezes oldalon.
  2. A belépést követően a kezdőoldalon megadhatja mérőállását. A diktálási mező csak a diktálási időszakban jelenik meg a kezdőoldalon.
  3. Mérőállás megadása után kattintson a Rögzítés gombra.

Telefonon

Vezetékes telefonról a 06-80-210-211 ingyenesen hívható telefonszámon, mobiltelefonról a 06-30-344-9488 (normál díjas) telefonszámon, melyek 0-24 órában elérhetőek. Mérőállását a telefon nyomógombjai segítségével adhatja meg.

Bővebb információt a mérőállás diktálásáról a www.eon.hu oldalon talál.

Forrás: E.ON Hungária Zrt. – Marketing és Kommunikáció osztály

Megosztás