Hamis rendszám volt a mopedautóján

Felfüggesztett szabadságvesztéssel megúszhatja bűncselekményét az a férfi, aki tavaly tavasszal ittasan vezette mopedautóját, amelyre hamis rendszámot szerelt fel.

A férfi vádlott 2019. május 22. napján megvásárolt egy segédmotoros kerékpárt (mopedautót), amelyről az esztergomi lakóhelyén 2019. május 24. napján eltávolította a hatósági jelzést úgy, hogy a jármű rendszámtábláját leszerelte.

A férfi az eredeti forgalmi rendszámmal megegyező karaktereket tartalmazó két papírlapot készített, amelyeket laminált, majd azokat a gépjármű elejére és hátuljára felszerelte és azzal így közlekedett.

Az elkövető 2019. július 06. napján 10 óra 43 perc körüli időben Esztergomban igen enyhe fokú alkoholan befolyásolt állapotban vezette a hamis hatósági jelzéssel ellátott segédmotoros kerékpárt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó