Hétfői tűzesetek

Február 24-én, szökőnapon nem csak fakidőlésekhez, hanem tűzesetekhez is vonultak térségünk tűzoltói.

16.30 körül az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották Dorogra, a Zsigmondy Vilmos-lakótelepre. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy egy lakó füstöt érzékelt az egyik lépcsőházban, ezért hívta a tűzoltókat. A lánglovagok miután kiérkeztek, nem észleltek füstöt a helyszínen, átvizsgálták az éríntett lakótömböt, ahol nem találtak tűzesetre utaló jeleket.

Délután a Csolnoki Horgásztó környékén, több területen, nagy lánggal égett a nádas és az aljnövényzet, aminek tovább terjedését a szél erősen segítette, de szerencsére a csolnoki önkéntesek sikeresen eloltották a tüzet – tudtuk meg az egyesület Facebook oldaláról.

14.15 körül Bajóton, a Dobozi utca végén az erdő mellett két különböző helyszínen, összesen 8 hektáron égett a száraz gaz. Az esethez a nyergesújfalui és a bajnai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a lángokat – mondta el a katasztrófavédelem szóvivője.

Hajnalban Tokod belterületén mintegy 100 négyzetméter szabad területen égett az avar. A nyergesújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, kár nem keletkezett – tájékoztatott a katasztrófavédelem levélben.

Borítókép: csolnoki tűzeset (Facebook)