Kategóriák: DorogEsztergomHírekTát

Helyi síelők remekeltek a Honda Kupán

Február 8-án, szombaton rendezték meg a XXVIII. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságot a szlovákiai Donovalyban, ahol kiváló eredményeket értek el a dorogi, esztergomi és táti versenyzők is.

A SkiOutlet.hu szervező csapata lassan már három évtizede szervezi meg a „Honda Kupára” keresztelt amatőr versenyt, immáron 9. alkalommal Donovalyban. Régebben leginkább Ausztriában került megrendezésre ez a verseny, sőt többször Magyarországon is. Az elmúlt évtizedben évente 200-250 fő rajtoló gyermek vett részt a versenyen, a hozzátartozókkal együtt ilyenkor közel ezer fő van jelen. A versenyen a résztvevők egyfutamos óriás-műlesiklásban mérhették össze tudásukat és ezúttal is több korcsoportban és nemenként is külön díjazták a legjobbakat.

A „2015 Lányok” kategóriájában a hatos rajtszámmal versenyző dorogi Lung Zsófi a harmadik helyen végzett, 00:55,03-as idővel. A „2014 Fiúk” mezőnyében a táti Árendás Bánk Barnabás a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ő 00:35,25-ös idővel teljesítette a távot. A „2012 Fiúk” futamában a táti Árendás Koppány Kornél 00:31,35-ös idővel a második helyre futott be és csak néhány tized másodperccel maradt el a győztestől. A „2010 Fiúk” kategóriában hatodik helyen végzett a dorogi Lung Balázs, aki 00:32,47-es idővel ért célba. A „2009 Fiúk” versenyében szerepelt a Honda Kupa egyetlen esztergomi résztvevője Háromszegi Milán, aki végül 00:43,21-es idővel tizedik helyet szerezte meg.

Az eredményeket a hidlap.hu gyűjtötte ki!

Forrás: hidlap.hu / skioutlet.hu / sielok.hu
Fotó: skioutlet.hu

Megosztás