Ittas vezetőket fogtak el térségünkben vasárnap

Vasárnap hat járművezetőt állítottak elő Komárom-Esztergom megyében, akik esetében az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Dorogon és Esztergomban is intézkedtek a rendőrök.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei 2020. január 19-én éjfél után Esztergomban, a Puskás Tivadar úton ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredményekre tekintettel vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. Az iratok ellenőrzése során kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a gépkocsi ideiglenesen ki van vonva a forgalomból és kötelező felelősségbiztosítás sincs rá kötve. A forgalmi engedélyt és a hatósági jelzést a rendőrök elvették.

A dorogi rendőrök ugyanezen a napon hajnalban Dorogon, a Pataksor utcában megállítottak egy tehergépkocsit. Az ellenőrzés során a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a mérési eredmények alapján a kesztölci férfival szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: police.hu

Megosztás