Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Ismét jótékony célokra szavazhatunk a Tesco áruházakban!

Elindult a szavazás a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában. A vásárlók január 20. és február 16. között tehetik le voksukat országosan 183 civil szervezetre, akiknek összesen 42 millió 700 ezer forintot adományoz a Tesco, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket.

A szervezetek, a szavazatok számának arányában 400, 200 vagy 100 ezer forint összegű támogatást nyerhetnek.

A 46-os körzetben (esztergomi és dorogi áruházban) a következő kezdeményezésekre szavazhatnak:

Határtalan Szív Alapítvány – Esztergom – Megelőzés, szűrések a közösség építésben: „Intenzív prevenciós programunkban a hátrányos helyzetű, mély szegénységben élő családok részére szervezünk különböző szűrővizsgálatokat, egészségügyi méréseket, tanácsadásokat. Ingyenes előadások és gyakorlati foglalkozások során szeretnénk felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Kérjük, szavazatával támogasson bennünket!”

„Fokról-Fokra” a Fogyatékos gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány – Esztergom – Játszva fejlődünk! – fejlesztő játékok, eszközök fogyatékkal élő óvodásainknak: „Fogyatékkal élő óvodásaink kiegyensúlyozottabb, eredményesebb fejlődését szeretnénk elősegíteni a megfelelő környezetet és eszközök biztosításával. A szenzoros szobában több irányból stimulálnánk a gyermekek érzékszerveit, a mozgásfejlesztés speciális sporteszközök (trambulin, egyensúlyfejlesztő játékok, csepphinta) beszerzésével valósulhatna meg – az ön szavazatával.”

Esztergomi Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány – Esztergom – Kísérletezzünk! – a tanulás élményszerűvé tétele: „Mindannyiunk érdeke az oktatás fejlesztése, hiszen a jövő generációja kerül ki az iskolák falai közül. Szeretnénk a dákoknak korunkban hasznosítható tudást átadni, tanulásukat élményszerűvé tenni. A projekt során megvásárolható fizikai eszközkészletekkel és programozható robotokkal a gyerekek játszva kerülnek közel a digitális, mérnöki gondolkodásmódhoz, miközben ismereteik bővülnének.”

Az érdeklődők a zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és kezdeményezéseikről is találnak információt, illetve a program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) is követhető a szavazásban résztvevő szervezetek listája, valamint a szavazatok állása. Az áruházlánc a szavazás lezárása után, 2020. márciusában hirdet eredményt.

Fotó, forrás: tesco.hu

Megosztás