Pénzbüntetést kapott a korcsolyapályán kötekedő esztergomi férfi

Az ittas állapotban lévő vádlott 2018. december 14-én este az esztergomi korcsolyapályán, minden előzmény nélkül a mellette elhaladó kiskorú sértettet a vállával szándékosan megütötte, majd hangos szidalmazás közben lökdösni kezdte.

A vádlott a sértettet legalább 10 alkalommal, két kezével meglökte. A sértettet a barátai a helyszínről elkísérték, de a vádlott további hangos szidalmazással követni kezdte, majd amikor utolérte a bal füle mögötti részen ököllel megütötte. A sértett ezután tovább indult, de a vádlott még mindig követte és folyamatosan, emelt hangon provokálta. A sértett kinevette a vádlottat, emiatt a vádlott még idegesebb lett és újból, a sértett bal füle mögötti részt ököllel, olyan erővel megütötte, hogy a sértett megszédült.

A sértettnek sérülése nem keletkezett, azonban a vádlottnak a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, huzamos ideig, több helyszínen tanúsított kötekedő, minden előzmény nélküli provokáló, erőszakos magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, garázdaság vétsége miatt 204.000.- forint pénzbüntetésre ítélte a férfit, aki azonban tárgyalás tartását és a pénzbüntetés enyhítését kérte. Az Esztergomi Járásbíróságon 2020. január 14-én megtartott előkészítő ülésen a bíróság a korábbi végzésben szereplő pénzbüntetés mértékén nem változtatott.

Az ítélet jogerős.

Tatabányai Törvényszék Sajtó