Kategóriák: EsztergomHírek

A régi karácsonyok hangulatát idézték meg Esztergomban

December 16-án, hétfőn 17 órától az Aranyszamár Bábszínház Régi karácsony című kis színjátéka volt látható az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban.

A lélektől lélekig ható előadás a Csodakalács című népmesét és Fekete István Éjféli látogatók című novelláját fonta egybe, melyet Érsek-Csanádi Gyöngyi és Baranyai Anita jelenített meg nagyon szép és megható előadásban.

A színészek mesélve, énekelve megidézték a régi karácsonyok hangulatát, és Honyecz Ferenc gyönyörű lantjátéka, mely kísérőzeneként jelen volt az előadás alatt, különösen bensőségessé tette ezt az alkalmat.

Aranyszamár Bábszínház: a társulat igazi sikertörténetet tudhat a magáénak. Az egész egy Baranya megyei kis faluban született meg Gyöngyi fejében. A többi tag Budapestről járt le hozzá, hogy egy istállóban próbáljanak. Az első előadásukat egy autó tetején tartották. Először csak a környező falvakban léptek föl, később már az egész megyében ismerték a nevüket. Mára pedig gyermek előadásaikkal Magyarország legkeresettebb előadói közé tartoznak.

Fotók: Marcali Marianna