Kategóriák: Hírek

Korszerűbb lett Bajóton a polgármesteri hivatal és az iskola épülete

A Széchenyi 2020 program keretében 99,99 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével energetikailag korszerűsítették a polgármesteri hivatal és az általános iskola épületét – az intézkedéssel az intézmények fenntartási költségei jelentősen csökkentek.

Bajót Község Önkormányzata a tulajdonában lévő épületek energetikai fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-3.2.1-15 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. Az épületek fenntartási költségei korábban igen magasak voltak, melyet a szigetelés hiánya, a nyílászárók és a fűtési rendszer rossz hatásfoka, a belső világítása korszerűtlensége okozott.

A TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00018 azonosító számú projekt keretében a Petőfi Sándor utcában található iskola épületét hőszigetelték, világítási és fűtési rendszerét korszerűsítették, a nyílászárókat lecserélték, napelemes rendszert, valamint napkollektorokat is telepítettek. A 99 994 412 Ft európai uniós támogatás segítségével a felsoroltakon kívül a polgármesteri hivatal épületére is napelemes rendszert szereltek a szakemberek. A korszerűsítést követően az épületek energiafogyasztás a minimálisra csökkent, ezzel is megtakarításokat eredményezve az önkormányzatnak. A felújítás jobb munkahelyi körülményeket és tanulási környezetet biztosít az épületekben tartózkodóknak.

A projektről bővebb tájékoztatást a http://bajot.hu/fooldal/palyazatok/energetikai_korszerusites/ oldalon olvashatnak.

Sajtóközlemény
Fotók: bajot.hu