Kategóriák: DorogHírekSport

Tavaszról előrehozott mérkőzéssel folytatódik a bajnokság

Az elmúlt hétvégén lejátszották ugyan a szezon utolsó fordulóját is az NB II-ben, azonban az elmúlt években megszokottakhoz megfelelően, tavaszról két fordulót is előrehoztak. Így a tavaszi szezon első mérkőzését rendezik, ahol a Dorog a Vasas vendégeként lép pályára az új Illovszky stadionban – Szabó Gyula cikke.

Szerdán teljes kört rendeztek a Magyar Kupában, mégpedig a legjobb 16-közé jutásért, ám közülük három mérkőzés – közte a Dorog-Debrecen találkozó – a téliesre forduló idő miatt elmaradt. Hiába szorgoskodtak a hóeltakarításban két napon keresztül is sokan, szerda reggelre olyannyira nagy fagy köszöntött be Dorogon, hogy a pályát végül nem találták alkalmasnak az illetékesek, ezért egy héttel későbbre halasztották az összecsapást. Ennek ellenére is elismerés illeti a példás összefogást, amelyben az utánpótlás és a felnőtt csapataink játékosai mellett számos szurkolói is segédkezett. Rajtuk semmi sem múlott, de a természeti és pályaviszonyok nem tették lehetővé a mérkőzés megtartását. Meccs helyett viszont készült egy kedves riport a dorogiak háza tájáról, ugyanis Dorogon járt a mérkőzés tervezett idején a TV4 Sport stábja és többek között megörökítette a Mikulás látogatását a csapat öltözőjében. A roport itt megtekinthető:

A lejátszott többi 13 találkozó bőven tartogatott meglepetést, amelyben a Ferencváros kiesése kívánkozik az élre. A fővárosi zöld-fehérek Békéscsabán kaptak ki 2-0-ra úgy, hogy gyakorlatilag a teljes mérkőzést emberelőnyben élvezték a hazaiak. Még egy perc sem telt el, amikor Leandro utolsó emberként szabálytalankodott a kitörő csabai támadóval szemben, amely jogos kiállítást vont maga után. Azonban ezzel együtt sem von le a viharsarki gárda érdeméből a nagy favorit kiejtésével kapcsolatban. Még ettől is nagyobb fiaskónak számít a Gyirmót búcsúja, amely az acélosnak cseppet sem nevezhető harmadosztályú Lipót Pékség ellen hosszabítást követően maradt alul 3-1-re. Szintén a harmadosztályú Pécs a Kisvárdát szorította ki a további küzdelmekből, miután a Mecsekalján 1-0-ra nyertek a házigazdák. Ugyanilyen arányban verte az MTK a Diósgyőrt is, mégha ez az előző két említett találkozóhoz viszonyítva kevésbé akkora meglepetés, azonban tény, hogy az NB II. őszi bajnoka az első osztályban szereplő riválisával szemben jutott túl. Az NB III-ban küzdő Dunaújváros ellen bukott a bajnokságban remek őszt zárt Siófok, akik 2-1-re veszítettek és még mindig a váratlan eredményknél maradva, a roppant gyenge szezont produkált és kieső helyen végzett Haladás búcsúztatta csoportunk őszi meglepetés gárdáját, a Budafokot. Pedig a vendégek a mérkőzés elejétől vezettek, ám a hazaiak a hajrá perceiben két gyors találattal fordítottak.

A többi mérkőzésen a papírformának megfelelően, a kiemelt csapatok mentek tovább, bár a Mezőkövesdnek Győrben és a Videotonnak Szegeden egy cseppet sem volt sima meccse. Az ETO ellen az élvonal meglepetéscsapata csak 1-1-re végzett, majd a hosszabításban hátrányba is került. Végül két gyors góllal fordítani tudtak és nyertek 3-2-re. A fehérváriak is alaposan megizzadtak Szegeden, ahol a mérkőzés végéig gólnélüli állás volt, amikor a vendégek 11-eshez, egyben emberelőnyhöz jutottak. A büntetőt azonban elhibázták és hosszabbításra kényszerültek, ahol végül begyötörtek egy gólt. Az élcsapatok közül a legmeggyőzőbb teljesítményt a Paks nyújtotta a Mosonmagyaróváron aratott 4-0-ás győzelmével. 3-0-ra verte a Dabast a Puskás Akadémia, míg a Zalaegerszeg 2-0-ra a Szarvast, valamint 3-1-re nyert a Kispest Monoron. NB II-es csoporttársaink alaposan megfogyatkoztak a kupa ezen szakaszára, ugyanis csak az MTK, a Békéscsaba és a Haladás maradt talpon a nyolcaddöntőre, míg további két csapat, a Vác és a mieink függőben vannak a halasztás miatt. A sereghajtó Vác esélyei nem lehetnek túl vérmesek az Újpesttel szemben és bár nagyon szeretnénk meglepetést és sok minden szól is a dorogiak mellett, azonban itt is az NB I-es ellenfelünk az esélyesebb. Az álvonalból egyelőre csak hat csapat kavalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.

A legutóbbi Vasas-Dorog mérkőzés tavaly október első hétvégéjén, még az újpesti Szusza stadionban (forrás: Vasas FC.hu)

Ugyancsak a nagyobb meglepetések sorát szaporította hétvégi ellenfelünk, a Vasas kiesése a harmadosztályú III. kerülettel szemben. A kisiklást súlyosbítva, az angyalföldiek emberelőnyben játszhattak, de végül hosszabítást követően 2-1-re kiakaptak. Amennyiben tartanák az óbudai formájukat, nem sokat kellene aggódunk a vasárnapi bajnoki kimenetelét illetően. Azonban biztosra vehetjük, hogy egy teljesen más Vasassal találjuk szemben magunkat abban a stadionban, ahol most fognak először játszani a dorogiak. Vendéglátóink feltétlenül feledtetni akarják majd a szerdai botlást, továbbá igazi 6 pontos meccs lesz, a revansvágyról pedig nem is beszélve. Ellenfelünk az idei bajnoki évad nyitómeccsén Dorogon vereséget szenvedett és ezt is szeretné visszaadni most nekünk. Alapjában véve egy pont nem számítana rossznak Angyalföldön, ám ezúttal túl sokra nem mennénk vele, ugyanis a mögöttünk állók közül többen is beelőzhetnek. Mindig az előre történő menekülés a legcélravezetőbb, azon felül pedig kár volna lejebb tenni a lécet. Jelenleg masszív középcsapat képét mutatjuk és igyekezni kell, ha ezt tartani is szeretnénk. Ehhez pedig szükségesek az olyan eredmények, mint éppen egy Angyalföldön aratott győzelem. Arról nem is beszélve, hogy a Vasas vendégeként még soha sem tudtunk nyerni, de még pontot is ritkán hoztunk. Az új Illovszky stadion talán új időszámítást is nyithat az idegenbeli találkozóink kimeneteleit illetőleg. A piros-kékek ellen eddig lejátszott 53 tétmérkőzésből 9 győzelem, 10 döntetlen, 34 vereség, született, 60:122-es gólaránnyal. (A két csapat részletes egymás elleni mérlegéről itt olvasható).

Ha csak a legutóbbi három meccset vesszük alapul, nem is olyan rossz a mérlegünk, hiszen 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 4:4-es gólarány és valamennyi találkozón betaláltunk. Erre lehetne most is építeni, ugyanis ellenfelünk legsebezhetőbb pontja éppen a hátsó alakzata. Ezen felül megelehetősen szeszélyes és hasonló eredménnyel, vagy éppen eredménytelenséggel szerepel akár otthon, akár idegenben. Az augusztus 4-én játszott legutóbbi meccsünk eredményének sokan örülnénk. Akkor a minden csapatrészében jobban futballozó dorogiak Paudits Patrik duplájával teljesen megérdemelten nyertek 2-1-re úgy, hogy a legvégén egy olyan alamizsna 11-est kapva szépítettek, amelyet még a legvérmesebb Vasas-drukkerek is megmosolyogtak. Azt viszont, hogy vasárnap ki fog mosolyogni jobban, az első sorban a csapatunkon áll.

Megosztás