Kategóriák: Hírek

Tchibo karácsony – Raclette sütő, fokhagymanyomó, zöldséggyalu, serpenyő, sütőedény, sütőlap

A Tchibo webáruház heti ajánlatában ezúttal az ünnepi asztal áll a főszerepben, és minden, amire szükségünk lehet ahhoz, hogy finomabbnál finomabb falatokkal, stílusosan terítsük meg azt. Vagyis mind a főzéshez, mind a terítéshez és a dekorációhoz megtaláljuk a legmegfelelőbb eszközöket, ha a cél az egészséges, ínycsiklandó ételek elkészítése, és az esztétikus dekoráció párosa!

Ha kettesben töltjük az ünnepeket, akkor a kétszemélyes raclette tökéletes megoldást kínál: egyszerű a használata, és akár kis adagokat is készíthetünk különféle fűszerezésű ételekből, mindketten a saját ízlésünk szerint! Ehhez két tapadásgátló bevonattal és hőszigetelő markolatokkal ellátott kicsi serpenyő és egy grill-lap áll rendelkezésre a csúszásgátló gumitalpakkal ellátott készüléken, amelyhez akár további négy raclette készülék is csatlakoztatható, ha bővülne a meghívottak köre! A finom vacsora után a készülék tisztításával sem kell sokat bajlódni, hiszen a tapadásmentes bevonatoknak köszönhetően ez egyszerű feladat lesz – maga a készülék pedig helytakarékosan tárolható a következő bevetéséig!

Ha több konyhai előkészületet igénylő menüt tervezünk, akkor különösen jó, ha mindenre van olyan eszközünk, ami a lehető legjobban leegyszerűsíti a feladatokat! Ez lehet egy szimpla fokhagymanyomó, vagy egy multifunkciós zöldséggyalu is: a fokhagymanyomó esetén azzal spórolhatunk időt, hogy különleges kialakításánál fogva nem kell előzetesen meghámoznunk a fokhagymát – a héjmaradványok gombnyomással távolíthatók el, maga a nemesacélból készült nyomó pedig akár mosogatógépben is tisztítható. A zöldséggyalu esetén 2 cserélhető, rendkívül éles reszelőbetét siet a segítségünkre, és a szeletvastagság beállításának lehetősége, így bármilyen ételhez könnyedén készíthetjük elő a megfelelően szeletelt zöldségeket – ráadásul biztonságosan, a csúszásgátló softgrip véggel ellátott kihajtható merevítőnek köszönhetően.

A négy darabból álló nemesacél serpenyő készlet húsok, halak és zöldségek sütéséhez és párolásához jöhet kifejezetten jól. A tükörfényesre polírozott nemesacélból készült sütőedény az indukciós főzőlapot is beleértve valamennyi típusú tűzhelyen és 180 fokig sütőben is használható, többrétegű, szendvics kialakítású aljával pedig mindenhol optimális hőtárolást és -eloszlást biztosít majd. A készletben egy acél és egy üveg fedőt is találunk, utóbbi segítségével jól látható, ahogy készül az étel. Emellett egy olyan fém „tálca” is van a szettben, ami fedőként is használható a nagy edény számára, miközben külön felületet nyújt további ételek sütéséhez, ráadásul bordás struktúrájának köszönhetően ideális sütési eredményeket biztosítva. 

Kiváló minőségű GREBLON® C2 tapadásmentes bevonatának köszönhetően csökkenti az ételek letapadását az arany színű nemesacél sütőedény ráccsal, ami átlagon felüli mélységével remek megoldás marhaszegyhez, báránycombhoz vagy sertéskarajhoz, de különféle szárnyasok sütéséhez is. Erős oldalsó füleivel különösen jó fogást találunk rajta, az igazi extrát azonban a hozzá tartozó nemesacél rács adja, ezt az edényre akasztva ugyanis biztosítható, hogy a forró levegő a készülő étel körül keringjen, míg a sült leve a szószhoz való további felhasználás céljából az alsó részben gyűlik össze, maga a sült pedig – anélkül, hogy megégne – egyenletesen megpirulhat. Ráadásul a rács alatt remekül elfér a köretnek szánt zöldség is, így egyszerre készülhet el a teljes vacsora! A rács akasztói szilikon bevonattal készültek, így biztosan illeszkednek és nem karcolják meg az edényt, emellett oldalsó fülek is találhatók rajta az egyszerű szervírozáshoz!

A zománcozott sütőserpenyő és egyben tálalóserpenyő duplán zománcozott acélból készült a kiváló korrózióállóságért, és akár indukciós főzőlapon is használható. A serpenyő alja húzásos technológiával készült acélbelsővel rendelkezik, így a gyors hővezetésnek és optimális hőtárolásnak köszönhetően energiatakarékosan használható. Széles, krómozott kiöntőpereme biztosítja, hogy ne csöpögtessük le olajjal a terítőt, esztétikus megjelenése pedig akkor jön különösen jól, ha a sütőből egyből az asztalra szeretnénk helyezni az elkészült ételt – ebben a serpenyőben nyugodtan megtehetjük ezt, nem kell majd keresgélnünk a megfelelő tálalót. Ebben az esetben csak arra vigyázzunk, nehogy a szedés közben megégessük magunkat!

Ha kifejezetten kevés zsírral szeretnénk elkészíteni a karácsonyi menüt, akkor a szilikon sütőlap lesz a segítségünkre, ez ugyanis kifejezetten zsírszegény sütéshez készült segédeszköz: kikenés nélkül helyezhetjük a tepsibe, majd erre helyezhetjük a sütni kívánt ételeket. Ezekről a zsír úgy csepeghet majd le, hogy az étel nem ebben állva sül meg, ráadásul a sütőlap rücskös felülete optimális szellőzést is biztosít az ételeknek. Ráadásul többször is felhasználható, amúgy pedig összetekerve tárolható – igazán egyszerű, mégis nagyszerű kiegészítő a zsírszegény megoldások kedvelőinek!

Ha szeretnénk további tippeket akár az ünnepi fogások elkészítéséhez, akár azok stílusos felszolgálásához, akkor mindenképp érdemes alaposan átböngészni a teljes karácsonyi kínálatot, hiszen rengeteg további megoldást találhatunk!

Megosztás