Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Szociális alapellátó központ épült Nagysápon

A Széchenyi 2020 program keretében 60,0 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével egy új, akadálymentes, energetikailag korszerű épületben vehetőek igénybe a szociális alapszolgáltatások Nagysápon.

Nagysáp Község Önkormányzata a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-4.2.1-15 kódszámú, „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhíváson. A községben a Köztársaság tér 3. szám alatt korábban egy korszerűtlen, rossz állapotú földszintes épületben működött a szociális étkeztetés, valamint a házi segítségnyújtás, ezt az épületet elbontották.

A TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00003 azonosító számú projekt keretében a helyére egy új, immáron a szociális étkeztetésnek, a házi segítségnyújtásnak, valamint a nappali ellátásnak helyet adó, ebédlővel rendelkező, akadálymentes, energetikailag korszerű egyszintes épületet építettek. A 60 000 000 Ft európai uniós támogatás segítségével épült intézmény kivitelezése szeptemberben fejeződött be. A projekt keretében az alapvető működéshez szükséges bútorzat és eszközök is beszerzésre kerültek, valamint egy személygépjárművet is vásároltak. A Központban a jövőben egy helyen érhetőek el a szociális alapszolgáltatások, a központ munkatársai pedig kulturált, kellemes körülmények között végezhetik mindennapi feladataikat, fogadhatják az időseket. A beruházás kapcsán 2 új munkahely jött létre a községben.

A projektről bővebb információt a www.nagysap.hu oldalon olvashatnak, illetve az átadó eseményről készült cikkünkben!