Kategóriák: HírekKék hírek

Munkahelyet akart váltani, ezért kollágája megverte

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki munkatársát azért bántalmazta, mert az megmondta a munkáltatójának, hogy munkahelyet fog váltani.

A vádlott 2019 május utolsó hetében megtudta, hogy sértett megmondta a munkaadójuknak, hogy a vádlott munkahelyet fog váltani. A vádlott azt feltételezte, hogy emiatt az információ miatt nem fizették ki a heti bérét, ami miatt dühös lett sértettre.

A vádlott 2019. május 31. napján a délutáni órákban Pilismaróton meglátta a sértettet, akihez odament és szó nélkül legalább három alkalommal közepes erővel ököllel arcon ütötte a sértettet.

A vádlott cselekménye következtében  sértett a jobb oldali járomcsont felett női ökölnyi vérömlenyt, orrcsont felett duzzanatot, ajak és homlokduzzanatát és felső metszőfog törését szenvedte el, amelyek gyógytartama a nyolc napot nem haladja meg, azonban a támadott testtájék és az erőbehatás mértékére figyelemmel a bántalmazás módja alkalmas volt súlyosabb, csonttöréssel járó sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás