Kategóriák: DorogHírek

A legzöldebb bevásárlótáska a pólószatyor

Gábor Évi a „Szemétirtók” csapat tagja új környezetvédelmi tevékenységbe fogott, méghozzá pólószatyrokat készít.

Évi elmondta, hogy a környezetvédelem iránti elhivatottsága révén több csoportban is benne van. Naponta olvas cikkeket, külföldi példákat és nemrégiben lett figyelmes arra, hogy hogyan lehet varrás nélkül pólókból bevásárlótáskákat készíteni.

Évi 20 éve jár futóversenyre, így rengeteg pamutpólót gyűjtött össze, ezeket használja fel a „Szemétirtók” tagjaival a szatyrok elkészítésére. Kiemelte, hogy az élete két fontos része így tudott egyesülni.

A pólószatyrokat az esztergomi Kiskosár bevásárlóközösségben és a Kincstár olcsóholmi üzletben lehet megtalálni, de két dorogi zöldségessel is formálódik a projekt.

Évinek és a „Szemétirtóknak” az a tervük a szatyrokkal, hogy kölcsön lehetne venni a vásárlás során, majd tisztán kellene visszavinni. De hogy pontosan milyen módszert találnak ki a pólószatyrok kölcsönzésére, még alakulóban van.

A civil szervezetük a szemléletformálásért és a tájékoztatásért dolgozik. Egyelőre szívesen fektetnek bele energiát, készítik a pólószatyrokat, illetve ha van igény, akkor a témába vágó rendezvényen is szívesen csinálnak ilyen típusú bevásárlótáskákat az érdeklődőkkel. A cél pedig az, hogy ez elterjedjen, és egyre többen készítsenek ilyen táskákat.

Évi blogját „Futópólóim új élete” néven a Facebookon követhetjük nyomon!

Megosztás