Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Egy évet kaphat az a tolvaj, aki műszaki cikkeket lopott Dorogon

Az Esztergomi Járási Ügyészség a szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy kiskunfélegyházi férfival szemben, aki háromszor tért be lopni a dorogi üzletbe.

A vádlottnak egy építkezésen való munkavégzésből származó jövedelme az építkezés leállása miatt megszűnt, ezért elhatározta, hogy megélhetésének költségeit lopás révén fedezi.

A vádlott 2019. január 14. napján a délutáni órákban 1 darab 5.490, – Ft értékű fejhallgatót,  2019. január 19. napján a kora délutáni órákban 1 darab 6.690,- Ft értékű  multimédiás rádiót, 2019. január 20. napján a reggeli órákban 1 darab 1.190,- Ft értékű hangszórót lopott el úgy, hogy a dorogi üzletben mindhárom alkalommal a ruházatába rejtette azokat. A vádlottat a harmadik alkalommal a biztonsági személyzet feltartóztatta, és a lopott hangszórót tőle visszavette.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat, amennyiben az elkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év végrehajtandó fogházbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 12.180,- Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Fotó: illusztráció