Egy éven keresztül lopta az áramot

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi férfival szemben, aki közel egy évig lopta az áramot a hétvégi házában.

A vádlott 2017. március 20. napján elhatározta, hogy jogosulatlanul fog áramot vételezni az esztergomi hétvégi házában. A vádlott ennek megvalósítását az épületen belül a méretlen és mért hálózatnak összekötésével közvetlenül a fogyasztásmérő és az áramkorlátozó kismegszakító megkerülésével oldotta meg, így jogosulatlanul vételezte az áramot 2018. február 5. napjáig, amikor az áramszolgáltató alkalmazottai az illegális áramvételezést megszüntették.

A vádlott összesen 420.651,- Ft értékű áramot lopott.

A vádlottat az áramszolgáltató 250.000,-Ft kötbér megfizetésére kötelezte, amelyből 2019. június 11. napjáig 180.440,- Ft-ot a vádlott kifizetett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, a sértett kárának megfizetésére ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 196.400,- FT bűnügyi költség megfizetésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás