Kategóriák: DorogHírek

Sajtóközlemény: Befejeződött a Dorogi Zöld Kör fejlesztése

A bányásznapi ünnepségsorozat részeként került átadásra Dorogon a “Dorogi Zöld Kör” tárgyú, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00068 azonosítószámú projekt megvalósításával egy specifikus célú rekreációs tér, amely a település sportkedvelő lakosságának nyújthat új alternatívát az egészséges életmódhoz.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) CLLD keretében a TOP-7.1.1-16-H-020-4 azonosítószámú, Környezet- és életmódprogram – zöld kör című projekt megvalósítására 54.167.000,-  forint Európai Uniós támogatást nyert Dorog Város Egyesített Sportintézménye.

A város egyik frekventál területén egy olyan találkozási pont létesült Dorogon, amely alkalmas korosztályfüggetlen szabadidős sport rendezvények, egyéni rekreációs tevékenységek fogadására, az egészséges életmód megőrzése, a közösségfejlesztés érdekében. A többfunkciós tér kialakításánál kiemelt szempont volt a környezettudatosság és az egészségmegőrzés a sport eszközeivel. A szakemberek a tervezés időszakában a futópálya elhelyezésére több területet is megvizsgáltak, és folyamatosan egyeztettek a Dorogi Futókör Egyesülettel.

Az egészséges környezetben kialakítandó 400 méter hosszú és 2 méter széles, korszerű (rekortán) burkolatú futókör és a 100 méteres – a gimnázium testnevelés óráit is kiszolgáló – gyorsító szakasz mellett kültéri fitnesz eszközöket tartalmazó parkrész is kialakításra került.

A beruházás részeként pihenőpadok, szemétgyűjtő edényzetek szolgálják a rekreációs területre érkezőket. Ezen kívül az érintett területen, a futókör teljes hosszában korszerű kültéri lámpák is elhelyezésre kerültek, melyek a sportolni vágyók biztonságát szolgálják.

Az egészséges életmód hívei által létrehozott közösségek fejlesztése hosszútávú célja a városnak, melynek érdekében biztosítja számukra a szükséges feltételeket. A mozgásgazdag életmódra nevelés családi feltételeinek javítása érdekében – együttműködő intézményként – a futókör közvetlen szomszédságában működő önkormányzati óvoda biztosítja a sportolni vágyó szülők számára gyermekeik felügyeletét az intézményben.

Az Otthon téri zöld terület megújulása a városrész arculatának pozitív irányú megítéléséhez is hozzájárul.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretén belül valósult meg.

Megosztás