Kategóriák: HírekKék hírek

Első fokon 3 évet kapott a halálos balesetet okozó ittas sofőr

Szeptember 9-én, hétfőn – nem jogerősen – 3 év börtönbüntetésre ítélték azt az ittas sofőrt, aki tavaly tavasszal halálos balesetet okozott Bajóton.

A vádlott 2018. április 30-án Bajóton, az Öregkő-aljai pincesoron egy házibuliban vett részt, ahol alkoholt fogyasztott, majd éjfél körül a jogosult tudta és engedélye nélkül a pincebuliban ugyancsak részt vett személy használatában lévő járműbe beült és beindította. Az ittas állapotban lévő elkövető a járművel a pincesorhoz vezető közúton közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett utasaival. A vádlott fordulási manővert hajtott végre, majd leborult a meredek partoldalon, egy teljes és egy negyed fordulatot vett, jobb oldalára dőlve érte el a baleseti véghelyzetét.

Az autó jobb első ülésén utazó, biztonsági övet nem használó egyik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen életét vesztette. A járműben utazó további négy személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A vádlott a balesetet követően nem nyújtott segítséget, a mentőket és a rendőröket sem értesítette, segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva a helyszínről elmenekült.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2019. szeptember 9-én megtartott előkészítő ülésen a bíróság a vádlottat közúti baleset okozásának vétsége, jármű önkényes elvételének bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és 4 évre a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, valamint a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Tatabányai Törvényszék Sajtó