Kategóriák: DorogHírekSport

MLSZ: fegyelmi eljárás indul a dorogi szurkolók miatt

Napok óta a Dorogi FC – MTK mérkőzés miatt hangos a sajtó. Ugyanis az MTK felháborodott a dorogi szurkolók antiszemita megnyilvánulásán.

A beérkezett információk alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kezdeményezte a hétvégi Dorogi FC–MTK Budapest férfi NB II-es bajnoki mérkőzéssel kapcsolatos fegyelmi eljárás indítását – írta augusztus 16-án, pénteken az MLSZ a Twitter oldalán.

Az MTK tegnap az MLSZ-hez fordult a mérkőzésen történtek miatt. Az MTK a következő közleményt adta ki a hivatalos honlapján:

„Mint az szurkolóink előtt ismeretes, a múlt vasárnapi Dorogi FC–MTK Budapest találkozón a hazai lelátó egy része a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta csapatunk drukkereit. Az MTK Budapest vezetősége kötelességének érzi, hogy kiálljon szurkolói mellett, így klubunk nevében Zakor Sándor tulajdonos levélben jelezte észrevételeit az MLSZ felé, kiemelve klubunk álláspontját, amely egyértelmű és határozott: teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és az antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg.”