Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az esztergomi apa

Az élettársával és a gyermekével is agresszívan viselkedett részegen az az esztergomi apa, akit az Esztergomi Járásbíróság 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

A vádlott és élettársa 2011-től 2017 végéig együtt nevelték két kiskorú gyermeküket esztergomi albérletükben. A vádlott 2017. évtől rendszeresen italozott, részegen pedig agresszívvá, erőszakossá vált. Ilyenkor az élettársát szidta, úgy, hogy azt az egyik kiskorú gyermek, a sértett is hallotta, valamint a sértett gyermeket is több alkalommal becsmérlő kifejezéssel illette, a hozzábújó sértettnek azt mondta, hogy „tűnj el innen!”

A vádlott 2017. december 21-én egész nap italozott, amely miatt élettársa szemrehányást tett. A vádlott ezen feldühödött, és élettársát szidalmazta. A vádlott az élettársának a gyermekét (akit addig együtt neveltek) is szidta, amit az édesanyja nem hagyott szó nélkül. A veszekedés után a vádlott elment otthonról, de délután visszatért az albérletbe, berúgta a bejárati ajtót, majd ököllel hátulról a tarkóján megütötte az élettársát. A vádlott és élettársa az éjszaka folyamán veszekedtek, a vádlott azt kiabálta az élettársának, hogy takarodjon az ingatlanból, mert „agyonveri, megdöglik”. A vádlott erőszakos magatartásának az vetett végett, hogy a nevelt gyermek kihívta a rendőröket. A férfi agresszív magatartásának tanúi voltak a gyerekek, a vádlott kiabálására felébredtek, sírni kezdtek, a sértett gyermek kérte a vádlottat, hogy ne bántsa az édesanyját.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2019. augusztus 13-án megtartott tárgyaláson a vádlott beismerte tettét, őt a bíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 8 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Tatabányai Törvényszék Sajtó