Kategóriák: DorogHírek

Egri Tiborné lett az Év Pedagógusa Dorogon

Május 30-án, Városi Pedagógus Napot rendeztek a Loga-tó területén. A pedagógusnap keretében került átadásra az „Év Pedagógusa” díj is, melyet Egri Tiborné, az Eötvös József Általános Iskola pedagógusa vehetett át.

A díjat dr. Tittmann János polgármester adta át, aki úgy fogalmazott, hogy a város eredményes pedagógia programja példát mutathat több településnek is, hiszen az elmúlt években az alapfokú oktatástól a középfokig jó eredményeket értek el.

Az ünnepségen továbbá köszöntötték a nyugdíjba vonuló Lőrinczné Csorba Zsuzsannát, Gubóné Mártai Mártát, Szűcsné Marjai Mariettát, Reményi Zsuzsannát és Bánfalvi Józsefnét is.

Egri Tiborné 1984-ben Egerben szerezte meg a tanári diplomáját. 1985-ben érkezett Dorogra, akkor rövid ideig a sportcsarnok alkalmazásában állt, majd az első számú általános iskolába, vagyis jelenlegi intézményébe került. 1996-tól igazgatóhelyettesként is részt vesz az intézmény munkájában. Testnevelőként az állandóan változó módszertani fejlesztések figyelembe vételével végzi munkáját. Szakszerű munkájának köszönhetően, tanítványai kiemelkedő eredményeket érnek el atlétika és kézilabda sportágakban. Éveken át lelkes résztvevője volt a különböző sporttáboroknak, síelni és úszni is tanította a gyerekeket. 2011-ben mestertanári diplomát szervezett testnevelésből. 2013-ban pedagógiai és vezetői munkáját elismerve, Eötvös-díjat vehetett át.