Kategóriák: Hírek

Gyermeknapot tartottak a lábatlani iskolásoknak

Pénteken, a „Menő menzák az iskolában” program zárásával egybekötött gyermeknapot szerveztek a lábatlani Arany János Általános Iskolában.

A kisebbek az iskola udvarán, légvárakon, illetve különböző felfújható játékokon ugrálhattak, sőt még trükkös bicikliket is kipróbálhattak. A nagyobbak a Gerenday Közösségi Ház kertjében ügyességi feladatokon vehetették részt, mindemellett akadályversenyre és lézerharcra is sor került.

Az iskola a „Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című EFOP pályázaton 20 millió forintot nyert egy tankonyha megvalósítására. „Az országan nem sok olyan általános iskola van, ahol működik tankonyha és van gasztro szakkör” – mondta el Schrenk Péter intézményvezető a Régió TV Esztergomban. A pályázati pénzből kialakított színes, modern konyhában, több sütő, mikro és főzőlap is található.

A pénteki eseményen a gasztro szakkörösök – a televíziós műsorokból ismert – Sas Danival sütöttek és főztek együtt. Az itt elkészült finomságokat pedig a délutáni kiállításmegnyitóval egybekötött gála során szolgálták fel.

A Sas Danival készült interjú, illetve a programról készült felvételek az RTVE heti hírösszefoglalójában tekinthetők meg (8 perc 12 másodperctől):