Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Szezonnyitó rendezvényt tartottak a térségi turisztikai szervezetek

Május 21-én, kedden rendezték meg a Dunakanyar Szezonnyitó Sajtótájékoztatózót Esztergomban, a Mediterraneo rendezvényhajón.

A hagyományos szakmai találkozón – amelyet ezúttal az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület szervezett – a Dunakanyarban működő TDM szervezetek ismertették az aktuális év turisztikai kínálatukat.

A sajtótájékoztatót Bánhidy László alpolgármester köszöntőjével nyitották meg, majd dr. Völner Pál országgyyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy „Esztergom turisztikai szempontból egy felhagyott aranybánya, amely számtalan kiaknázatlan lehetőséget rejt magában.” Mindemellett megjegyezte, hogy „Magyarország kormánya jelentős összegeket különített el erre a területre, ahol fellendülést eredményező fejlesztések valósulhatnak meg.”

A köszöntők után Cseke László, a Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület elnöke, Muravölgyi-Farkas Emese, TDM-menedzser és Papp Ildikó, a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. és Hidegkúti Dorottya, a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője mutatta be a városok turisztikai kínálatát.

Zárásaként a házigazda szervezet, az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület következett. Szekeresné Czinege Erzsébet úgy fogalmazott, hogy nem lehetünk eléggé hálásak a sorsnak azért, hogy ezen a vidéken élhetünk. Elmondta, hogy a Dunamente és a Dunakanyar régióban akár egy hetet is eltölthetnének a látogatók, akik rendszerint egy-két napra érkeznek csak. Ezért kiemelt feladatuknak tekintik, hogy maradásra bírják a turistákat.

A második szekcióban, a Dunamente turisztikai régió mutatkozott be. Magyarics Gábor, a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere a május elsején bevezetett Dunamente Kártya fontosságáról beszélt.

Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke a Megyejáró Hódító Túrák kapcsán elmondta, hogy a jövőben egyes szálláshelyek szeretnék beépíteni a programokat a csomagkínálatukba. Bemutatta az Aktív Dunamente telefonos applikációt is, amellyel néhány kattintással elérjük a térség turisztikai látványosságait és szolgáltatásait is.

Bauer Ildikót, a Podunajsko OOCR/Dunamente felvidéki TDM-szervezet ügyvezetőjét képviselve Varga Lilla tartott előadást az Észak-Komárom és Párkány közötti terület turizmusáról, zárásként pedig Szentesi Tamás, a Komáromi Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere mutatta be a város programkínálatát.