Lebukás után is lopni járt a kórházi tolvaj

Az Esztergomi  Járási Ügyészség kifosztás bűntette, lopás bűntette és három rendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben tett indítványt egy esztergomi férfi letartóztatására.

A férfi 2019. február 26. napján 18:00 óra körüli időben az esztergomi kórház belgyógyászati osztályának egyik szobájából eltulajdonította a sértett pénztárcáját, benne 30.000,- Ft készpénzzel és a sértett nevére kiállított bankkártyával.

Az elkövető 2019. március 01. napján 20:00 óra és 2019. március 03. napján 10:00 óra közötti időben az esztergomi kórház rehabilitációs osztályának tulajdonított el egy barna színű műbőr pénztárcát az abban lévő 2.000,- Ft készpénzzel, valamint a sértett TAJ kártyájával és lakcímkártyájával.

A gyanúsított 2019. március 25. napján 02 óra 45 perc körüli időben az esztergomi kórház traumatológiai osztályának egyik szobája ablak melletti ágyán fekvő, friss műtét után lábadozó, alvó állapotban lévő, ezáltal védekezésre képtelen sértett ágya mellett elhelyezett táskából eltulajdonította a sértett irattartóját, benne 9.000,- Ft készpénzzel, vezetői engedéllyel, lakcímkártyával, személyi igazolvánnyal, és egyéb iratokkal.

A terhelt 2019. május 09. napján 05 óra 50 perc körüli időben egy esztergomi szakközépiskola portájáról eltulajdonította a sértett kézitáskáját, benne a sértett mobiltelefonjával, egy férfi karórával, valamint a sértett pénztárcájával, amelyben 5.000,- Ft készpénz, személyes iratok és bankkártya volt. Az elkövetési érték az alapos gyanú szerint az 50.000,- Ft-ot meghaladja.

A gyanúsított 2019. május 15. napján 20 óra 35 perc körüli időben Esztergomban a Felső-kenderes dűlőben lévő egyik áruházból dolog elleni erőszak alkalmazása nélkül a ruházatába rejtve eltulajdonított 8 db karórát 16.400,- Ft értékben.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított különös visszaesőként, a gyanúsítotti kihallgatását követően, már büntetőeljárás alatt állva követett el bűncselekményeket, továbbá fenn áll annak a veszélye, hogy a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján a gyanúsítottat ülésen 2019. május 23. napján meghallgatta, annak alapján megállapította, hogy az indítvány megalapozott, és egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás