Kategóriák: EsztergomHírek

Megújult a családsegítő központ Esztergomban!

A TOP forrásainak, a közös munkának és a város jelentős mértékű támogatásának köszönhetően újult meg az esztergomi család- és gyermekjóléti központ épülete.

A Baross Gábor utcában található négyszintes, külső és belső kialakításában is megújult épület rekonstrukciója 2015-ben indult, a Széchenyi 2020 pályázati rendszerből 60 millió forint támogatást kapott a város, az 550 millió forintos beruházás többi részét pedig az esztergomi önkormányzat biztosította.

Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György, megyei közgyűlési elnök, a történelmi egyházak képviselői, a helyi szociális szakmai kör, a kivitelező New World Kft., a tervező Jaksics László és a belsőépítész Sinka Terézia, Romanek Etelka polgármesterasszony, valamint az önkormányzat képviselői és a polgármesteri hivatal munkatársaival közösen adták át ünnepélyes keretek között a megújult Híd – Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központot.

A központban modern, igényes környezet fogadja a gyermekeket, a családokat és az időseket. „Nagy öröm, hogy a fejlesztéshez a megyei önkormányzat is hozzájárulhatott” – gratulált a megújult intézményhez Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A központban dolgozó ötvenfős szakembergárda a járás mintegy nyolcszáz ügyfelével foglalkozik, ebből hatszázan esztergomiak. A Baross Gábor utcai épületben számos új funkció kapott helyet, az ügyfélszolgálati helyiségeken túl, játszó-fejlesztő és tanácsadó-interjú szobák, tárgyalók, szintenként vizesblokkok, étkezők szolgálják ki az intézmény gördülékeny működését. A négyszintes építmény új résszel is kiegészült, az üvegfalú teremrész, ahol az átadó ünnepség is zajlott, az Idősek Otthona kap helyet, illetve játszótérrel és parkosítással vált szebbé a ház körüli zöldfelület is. Az ünnepségen a Montágh- és a Mindszenty iskola egy-egy növendéke népdalokkal tette feledhetetlenné az eseményt, az épületet, a történelmi egyházak papjai áldották meg.

A Híd – Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központ kedd kivételével hétköznap várja az ügyfeleket, hétfőn 9-től délig, majd 13-tól 17 óráig, szerdán ugyanígy, csütörtökön 11-től 17 óráig és pénteken 8-tól 12 óráig. Az itt működő Idősek Klubja minden hétköznapi napon reggel 8-tól 16 óráig tart nyitva. Az intézmény elérhető a hidkozpont.hu internetes oldalon, a hidkozpont@hidkozpont.hu e-mailcímen, valamint a 0633/415-435, vagy 0670/379-0570-es telefonszámokon.

Forrás: Romanek Etelka Facebook oldala / Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat