Akciónapot szerveznek a Kenyérmezői-patak megtisztítására

Május 19-én, vasárnap „Öntsünk tiszta vizet a Dunába – Akciónap a Kenyérmezői-patakért” címmel szerveznek takarítási programot.

A területileg illetékes vízügyi hatóság jóváhagyásával szervezik a programot a Kenyérmezei-patak medre és partja Dorog, Esztergom-Kertváros határában lévő szakaszának megtisztítására.

Lieber Tamás szervező elmondta, hogy takarításukkal a patak talán legszennyezettebb szakaszára, a West üzletháznál lévő közúti híd környezetére koncentrálnak. Itt a patakmederben képződött hordalékszigeteket fogják elbontani, hogy ezen a helyen a későbbiekben ne tudjon megtelepedni a növényzet, ami masszív hulladékgátként funkcionál.

Míg a csapat egyik része a mederben dolgozik, a másik fele a parton lévő hulladékot gyűjti zsákokba. A szervezők a dorogi hivataltól és a vízügytől kaptak zsákokat, szerszámokat, de azért akinek van lapátja, kapája, gereblyéje, azt érdemes bekészíteni. A hulladékhoz konténer is érkezik majd. A mederben dolgozó önkéntesek hozzanak magukkal gumicsizmát is. A munkavégzés tervezett ideje: 10.00-14.00. A megtisztítandó szakasz hossza függ majd a létszámtól is.

Mivel sok önkéntesre lesz szükség, ezért minden segítség jól jön! Várnak mindenkit szeretettel!

Facebook esemény>>