Ittasan, jogsi nélkül, forgalomból kivont autóval közlekedett Húsvétkor

A helyi járőrök 2019. április 21-én, vasárnap éjszaka állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit Esztergomban.

A sofőr elmondta az egyenruhásoknak, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel őt korábban eltiltották a járművezetéstől. A rendőrök ellenőrizték a 42 éves férfi iratait, és megállapították, hogy a Budakörnyéki Bíróság 2011-ben végleg eltiltotta a járművezetéstől. A gépkocsi, amivel a férfi közlekedett nem rendelkezett biztosítással és a forgalomból is ki volt vonva. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a járőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt a férfit szabálysértési őrizetbe vették, és 72 órán belül gyorsított eljárásban bíróság elé állítják.

Húsvétvasárnap a megyei rendőrök nyolc személyt fogtak el és hét főt állítottak elő. Biztonsági intézkedésre négy esetben került sor. Az egyenruhások 11 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Forrás: police.hu