Kategóriák: DorogHírek

Dorogi író a nemzetközi könyvfesztiválon

2019. április 25-e és 28-a között 26. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban. Az eseményen Cselenyák Imre, dorogi író is részt vesz, vele beszélgettünk!

Mire számíthatnak a résztvevők az eseményen?

A színes programok és előadások mellett a könyvfesztiválon több száz író dedikál majd, köztük jómagam is!

Az érdeklődők mikor találkozhatnak veled a könyvfesztiválon?

Április 27-én, szombaton 17 és 18 óra között a T17 standnál, ahol dedikálás mellett a könyveimet is bemutatom majd „Regényes életek” címmel!

Milyen könyvekkel készülsz az eseményre?

Többek között a legújabb „A Sivatag hercegnője” című kötettel, ami négy hónappal ezelőtt jelent meg. Egy középkori arab mese, amely egy hastáncosnőről szól. A könyv iránt egyre nagyobb az érdeklődés, pedig nem a mostani sztereotip iszlám erkölcsök ellen foglal állást, hanem visszarepít a középkori Bagdad városába. Fiatalok, felnőttek továbbra is rajonganak a tanulságos mesék iránt. Mindemellett a „Meliki” és az „Áldott az a bölcső” könyvek is bemutatásra kerülnek.

Melyik könyved a legnépszerűbb?

Eddig a Könyvmolyképző kiadónál az Arany János életrajza a legsikeresebb, „Áldott az a bölcső” címmel. 2017-es megjelenése óta töretlen iránta az olvasói és szakmai érdeklődés. Júniusban jelenik meg a második része, A tölgyek alatt címmel.

Az említett könyv második részének lesz könyvbemutatója?

Igen, a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban, június 14-én, pénteken 17 órakor, ahová várok mindenkit szeretettel.

Lehoczki Dávid

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról részletesen>>