Kategóriák: DorogHírek

Dorogi városfejlesztési hírek

A tavasz beköszöntével számos beruházás, kivitelezés, felújítás kezdődött meg városunkban. A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum megépítéséhez szükséges munkaterület cölöpökkel történő lehatárolása megtörtént és megkezdődtek az alapozáshoz szükséges munkák.

A TOP-2.1.2-15-KO1-2017-00001 pályázati azonosítószámú, Dorog, Mária utca zöldben 2020 tárgyú projekt terveinek engedélyezési eljárása megkezdődött.

A járdafelújítási program részeként megújult a Fáy András lakótelep néhány járdaszakasza. Befejeződött a Zsigmondy Vilmos lakótelepen a Zsigmondy-mellszobornál lévő sarok térkövezése, környezetének rendezése, elkészült a Puskin utca járdafelújítása.

Április 23-án a Béla Király utca járdafelújítási munkálatai elkezdődnek.

A közterületi hulladékgyűjtési munkák folyamatosak, a közterületi és temetői zöldfelületek karbantartási munkái megkezdődtek, ahogy a víznyelő aknák tisztítása is a Köztársaság úton és a Gorkij utcában.

A városban a sérült, megrongálódott közlekedési táblák javítása és pótlása folyamatos. A Gorkij, a Csolnoki és a Diófa utcákban közlekedést segítő tükröket helyeztek el a szakemberek.

Veszélyes fákat vágtak ki a Bányász Köröndön, a Zsigmondy Vilmos és Hám Kálmán lakótelepeken és a Zrínyi Miklós utcában. Továbbá a városi szökőkutak tavaszi karbantartása és beüzemelése folyamatban van.

Közvilágítási hibák megszűntetésére, illetve világító testek és oszlopok pótlására került sor a Hám Kálmán lakótelepen és az Otthon téren.

Madarász Tímea

Megosztás