Kategóriák: HírekKék hírek

Öt embert is megvert a lábatlani kocsmában

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy lábatlani kocsmában öt személyt bántalmazott, az egyiknek 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, orrcsont törését, és többszörös arccsonttörést okozott.

A vádlott büntetett előéletű, őt legutóbb a bíróság ittas járművezetés vétsége miatt 7 hónap fogházbüntetésre ítélte, erre  figyelemmel visszaesőnek minősül. A fogházbüntetésre ítélését követő alig három hét múlva egy lábatlani sörözőben, 2018. február 18. napján, ittas állapotban a vádlott belekötött a söröző vendégeibe, letépte magáról a pólóját, majd 18 óra 26 perckor a pultnál álló vendég feje irányába rúgott, aki azonban elhajolt, így a vádlott a pultot találta el, majd a vádlott jobb kézzel ököllel ugyanezen személy felé ütött, akit nem talált el. Ekkor két további vendég megpróbálta a vádlottat megnyugtatni, egy negyedik személy pedig a vádlott hátára terítette a pólóját, erre azonban a vádlott jobb kézzel ököllel arcon ütötte őt. Ekkor egy személy a vádlott és egy másik vendég közé állt, a vádlott elindult a söröző ajtaja irányába, azonban visszafordult, és meglökte őket, majd bokszállásban ugrálni kezdett.

A vádlott a pulttól az egyik asztalnál ülő ötödik vendéghez, a sértetthez lépett, akit egy alkalommal ököllel arcon ütött, majd visszatért ahhoz, aki a pólóját  korábban a hátára terítette, akit egy alkalommal fejberúgott. Ekkor a vádlott elesett, azonban rögtön fel is állt,  és ismét rúgott. Két személy ismét próbálta megnyugtatni a vádlottat, aki azonban továbbra is támadóan lépett fel, ezért az egyik békítő személy ellökte a vádlottat, aki az asztalok és székek közé esett, amelyek felborultak. Három vendég megpróbálta a vádlottat a földön tartani, a vádlott azonban felkelt, és távozott a sörözőből, kifelé menet pedig a söröző ajtaját is megrúgta.

A bántalmazás következtében az egyik sértett a baloldali alsó szemhéj területénél bevérzéssel járó sérülést, a baloldali rágóízület ficamát, az orrcsont törését, valamint az arccsont többszörös törését szenvedte el, amely sérülések gyógytartama a nyolc napot meghaladja. Egy másik vendég nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, magánindítványt azonban nem terjesztett elő.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 92.841,-Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó