Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Jogerős ítélet a kislányát elhanyagoló dorogi anya ügyében

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az anyát, aki 2010-ben született kislányával nem törődött, vele együtt csavargott, a társaságában alkalmi ismerőseivel italozott, náluk aludt.

A vádlott egyedül nevelte a 2010-ben született kislányát egy dorogi lakásban. Az anya rendszeresen ivott, alkalmi ismerőseivel, barátaival több napon keresztül csavargott, miközben gyermekét vagy magával vitte, vagy véletlenszerűen másra bízta. Egy alkalommal, amikor az asszony műkörmöshöz ment, a sértettet egy rövid ideje megismert családra bízta, ami ahhoz vezetett, hogy a kislánya szexuális bűncselekmény áldozata lett – az elkövetőt elítélték. Az anya ezután nem tartotta szükségesnek, hogy a lányát pszichológushoz vigye, segítse a trauma feldolgozásában.

A nő nem gondoskodott a gyermek tisztaságáról, ruhái rendezetlenek, koszosak voltak, a kislány többször visszatérő tetű fertőzését sem kezelte. A kislány sokszor tanúja volt a vádlott és férfi ismerősei italozásának, többször ott aludt el, ahol édesanyjával tartózkodott, például a Duna parton, vagy a vádlott férfi ismerőseinél. 2017 júliusában az anya az esztergomi Mária Valéria hídon ittas állapotban kiabált, aktuális partnerével együtt megpróbált leugrani a hídról, miközben az akkor hét éves sértett is velük volt, aki megijedt, remegett, amikor kiértek a rendőrök.

A hatóságok többszöri felhívása ellenére az asszony nem változtatott az életvitelén, 2014 decemberétől a családsegítő szolgálat alapellátás keretében gondozta a kislányt, 2018-ban pedig nevelőszülőnél helyezték el.

Az anyát az Esztergomi Járásbíróság 2019. február 19-én kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Tatabányai Törvényszék

Megosztás