Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Két rendszámcsaló ellen is eljárás indult térségünkben

Az utóbbi időben megszaporodtak a rendszámmal trükközők térségünkben. A január 17-ei eset kapcsán most zárták le a nyomzást, a január 29-ei esettel kapcsolatban pedig eljárás indult.

A dorogi járőrök Tokodon állítottak meg egy Mercedes típusú személygépkocsival közlekedő férfit 2019. január 17-én. A rendőrök ellenőrizték a sofőr és a jármű iratait. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi egy másik autóhoz tartozó rendszámot szerelt fel a járművére. K. Gergely elmondta a rendőröknek, hogy az autót, amivel közlekedett még nem helyezte forgalomba, ezért szerelt rá egy másik rendszámot, ami egy Suzuki típusú személygépkocsihoz tartozik, ami szintén az ő tulajdona. A férfit a rendőrök előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Dorogi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyben gyorsított bíróság elé állítást javasolt.

A járőrök 2019. január 29-én 17 óra 30 perc körül Esztergomban, a Visegrádi úton ellenőriztek egy Suzuki típusú személygépkocsit és annak 21 éves vezetőjét. A sofőr semmilyen okmánnyal nem rendelkezett, az autó eredetét sem tudta igazolni. A rendőrök megállapították, hogy a személygépkocsira felhelyezett hatósági jelzés egy Ford típusú gépjárműhöz tartozik. A felszerelt rendszámot lefoglalták és a 21 éves esztergomi lakost a rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a férfit kihallgatták, ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás. A tettes a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Forrás: police.hu / dorogimedence.hu