Kategóriák: Hírek

Látványos légifelvételen a Téli Túlélő Túra

Idén is megrendezésre került az Annavölgy Község Önkormányzata által szervezett Téli Túlélő Túra.

A december 29-ei esemény a várakozásokat felülmúlta, hiszen 603 fő állt a rajthoz, mely rekordnak számít. A legfiatalabb túrázó egy 3 éves kislány volt, a legidősebb egy 81 éves férfi, a legmesszibbről érkező résztvevő pedig Londonból látogatott el az eseményre.

A túrázók két helyszínről indultak, Annavölgyről és Tokodról, a cél pedig mindkét esetben Dorog volt. Bánhidi József Annavölgy polgármestere elmondta a résztvevőknek, hogy egy különleges, történelmi élményben lehet majd részük a kirándulás során.

A 8 km-es etapot szinte mindenki kivétel nélkül teljesítette. A résztvevők a Csolnoki Bányász Múzeumnál pihentek meg, ahol 1300 szelet zsíroskenyér, 120 liter forraltbor és 90 liter tea várta őket.

A kirándulás egyik fő látványossága az volt, hogy a résztvevők fejlámpákkal és telefonokkal világítva bányászszerszámokat (bányászék és –kalapács) rajzoltak a hegyoldalba.

Az esemény társszervezői, támogatói: JELZEK Közösségfejlesztő Egyesület, Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszió (Faragó Ferenc), Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Bánhidi László), SAPE Polgárőrség, Tokod Polgárőrség, Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp.

Nyirák Norbert videója: