Kategóriák: DorogHírek

Dorogi diákok versenyeztek a Richter tanüzemében

KÉMIA – KÖRNYEZET – EGÉSZSÉG címmel hirdetett versenyt a Richter Gedeon Nyrt. és a Dorogi Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola 7. osztályos dorogi diákok számára.

A versenyen az Eötvös iskolából három, a Petőfi és Zrínyi iskolákból két-két csapat vett részt – az előző években megszokott környezetvédelmi versenyektől eltérő programban. A versenyt a Richter Dorogi Fióktelepének Tanüzemében rendezték meg.

A laboratóriumi gyakorlatok az otthonunkban is előforduló jelenségekkel kapcsolatos kísérletek megfigyeléséből, a látottak értelmezéséből álltak. A biológiai feladat a vegyi anyagok vízi élővilágra gyakorolt mérgező hatásának megállapítása volt, teszt szervezetek, a vízibolhák számának mikroszkópos vizsgálatával. A környezetvédelmi teszt témája a klímaváltozás volt, míg az egészség a „koleszterin-suli” teszt kitöltésével jelent meg a programban.

A helyezett csapatok díja a csapat osztályának közös tulajdona lett, amely így közösségi célokat is szolgál. A verseny első helyezettje a Petőfi iskola 7/b osztályának csapata, a II. helyezett az Eötvös iskola 7/a osztályos, míg a harmadik helyezett a Zrínyi iskola 7/b osztályos csapata lett.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

Richter Gedeon Nyrt.

Megosztás