Kategóriák: DorogHírek

Óvatosan a vasúti átjáróknál!

Megváltozott a vasúti közlekedés Dorogon. Fontos, hogy a balesetek elkerülése végett minden gyalogos betartsa a szabályokat a vasúti átjáróknál.

Bizonyára sokak számára feltűnt, hogy az eddigi egy helyett, a legtöbb esetben kettő vonat is áthalad egy adott időben, vagy egymást követő percekben a vasúti átjáróknál.

Fontos figyelembe venni a fényjelzéseket, többen tapasztalták, hogy sok esetben Dorogon a gyerekek, miután elhaladt a vonat az átjárónál, elindulnak és megkezdik a síneken való átkelést, viszont ez veszélyes, hiszen a legtöbb esetben még egy vonat érkezik a másik irányból.

A közösségi oldalakon többen is felhívták már a szülők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése végett, mondják el gyermekeiknek, a vasúti átjárók helyes használatát.

Sztána Gergely rendőr törzsőrmester, aki egyben Dorog egyik iskolarendőre is, lapunknak elmondta, hogy a gyerekeknek felhívják a figyelmüket, hogy ameddig pirosat jelez a vasúti fénysorompó, addig tilos a sínek közötti átjárás. Sztána Gergely hozzátette, hogy pont a napokban mondta el ő is a tanulóknak, hogy ha elmegy a vonat még nem szabad átkelni, csak akkor, amikor fehér színűre vált a fényjelző berendezés.

Reméljük, hogy a továbbiakban nagyobb figyelemmel közlekednek a gyalogosok és nem történik baleset!