Többször is riasztották a tűzoltókat a hosszú hétvégén

Dorogra, Nagysápra és Esztergomba szabadtéri tűzhöz, míg Bajna térségében úttestre szakadt faághoz riasztották a tűzoltókat a hosszú hétvégén.

Gaz égett augusztus 18-án, szombaton késő este Esztergomban, a Csenkei hídtól balra, a Kerékpárút mentén, 70 négyzetméteren. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a tüzet.

Egy 8 méter hosszú faág az úttestre szakadt augusztus 19-én, vasárnap hajnalban a Nagysáp és Bajna közötti úton. Az útpálya 3/4 részét elfoglaló faágat a bajnai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el.

Augusztus 19-én, vasárnap este száraz fű égett több gócban Nagysápon a Gedás hegynél 1000 négyzetméteres területen. A bajnai hivatásos egységek kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a tüzet. A tűz és a füst lakóházakat nem veszélyeztetett.

Augusztus 19-én, vasárnap gaz és avar égett Dorogon, a Jubileum téren mintegy 50 négyzetméteres területen. Az esztergomi hivatásos tűzoltók egy darab gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet.

Augusztus 19-én, vasárnap délelőtt szintén az esztergomi egységek vonultak Esztergomba a Csenkei Híd dűlő területére, ahol 150 négyzetméteren száraz fű, tarló égett. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu/dorogimedence.hu
Fotó: illusztráció