Kategóriák: DorogEsztergomHírek

A TESCO nyertesek között van a Hétszínvirág Óvoda is

Egy hónapja írtuk, hogy a TESCO a helyi közösségek támogatására pályázatot írt ki, amelyen indult a dorogi Hétszínvirág Óvoda is.

A pályázat keretein belül a dorogi és az esztergomi TESCO áruházakban a vásárlásunk után kapott zsetonokkal szavazhattunk a dorogi intézményre, illetve két esztergomi civil szervezetre is.

Az első helyezett az esztergomi Re-Formáló Egyesület lett az „Enni adok ételdobozok” projektjével, amire összesen 20.630 szavazat érkezett. A támogatási összegük így 400.000 Ft lett.

A második helyezett a dorogi Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány lett az „Egészség hónapja a Hétszínvirág Óvodában” projektjével, ők 15.439 szavazatt mellett 200.000 Ft támogatást kaptak.

A harmadik helyezett pedig az esztergomi Határtalan Szív Alapítvány lett, a „Családi nap az egészség jegyében” projektjével, ő nekik 13.609 szavazatot sikerült összegyűjteniük, amellyel 100.000 Ft támogatásban részesülnek.

Részletes eredmények>>

Mindemellett a TESCO sajtótájékoztatójában olvasható, hogy országosan a budapesti Aréna Plaza áruházban dobták be a legtöbb zsetont, Komárom-Esztergom megyében pedig az esztergomi hipermarket vásárlói támogatták legaktívabban a közösségépítő kezdeményezéseket.

A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat, ebből 8 megvalósítását tervezik Komárom-Esztergom megyében. Az áruházlánc vásárlói a Komárom-Esztergom megyében megvalósuló projektekre összesen 122.101 zsetont dobtak be.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat eddigi négy fordulójában országosan 338 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk több mint 100 millió forinttal. Öröm látni évről évre, ahogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon segítenek a helyi közösségeknek. Szeretnénk, ha még sokáig velünk maradna az „Ön választ, mi segítünk” program, hogy még több összetartó lakóközösség, egészséges életmódot folytató család, és korszerűen berendezett óvoda és iskolaudvar megvalósulásához járulhassunk hozzá” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

Címlapfotó: a Hétszínvirág ovisok mosolyt alkotnak az Otthon téren