Kategóriák: Hírek

Duna Nap Esztergomban és Párkányban

Június 29-én – a nemzetközi Duna napon – minden Duna menti országban változatos eseményekkel ünneplik a világ „legnemzetközibb” folyójának évfordulóját. Ez alól nem kivétel Esztergom és Párkány sem, melyek helyszínéül szolgálnak a Duna Napoknak.

A kétnapos kulturális fesztiválon zajló programok között lesznek családi és gyerek programok, játékok, felfedező séták, koncertek, halászati és vízi bemutatók és még megannyi esemény, melyek középpontjában a folyó, a Duna áll.

Június 29. – Programok Esztergomban
14:00 Ünnepélyes megnyitó
15:00 – Kóborzengő zenekar és Vakán Zsuzsa
16:00 – Mazsorett show
17:00 – Diri-Dongó együttes /zenés interaktív gyerekműsor/
19:00 Kis Esti Muzsika

Június 30. – Programok Párkányban
15:00 – 19:00 Örökségünk: A dunai halászat
A párkányi sült hal titka, Motorcsónak kiállítás, Interaktív gyermekprogram, SKUBI – a dobozba zárt pillanat
19:00 – 23:00 Koncertek a Dunán
Ser on Stone koncert (Blues Rock), DUNA NAPOK Zárszó, Lajkó Félix koncert (Klasszikus, Folk, Jazz)

Folyamatos családi programok: Vitorlázás alapjai látványos vitorlás bemutatóval, Szárnyashajó bemutató, Halfogás és halelengedés horgász módra, Tutajépítés cserkészekkel, VISSZA A MÚLTBA! Mala – forrásalagút megtekintése (előzetes jelentkezés a www. naputalapitvany.hu oldalon), SKUBI – a dobozba zárt pillanat, HAL-LÁNC-TÁNC, Lovagi játékok, kreatív foglalkozások, több állomásos játékos vízkvíz, könyvbemutató, mazsorettek, mozgás és még sok minden más kicsiknek és
nagyoknak!

A Duna Napok az Interreg DANUrB – Danube Urban Brand – nemzetközi projekt keretében valósul meg.

A DANUrB program egyik fontos célja a Duna menti régiók kulturális identitásának erősítése egy átfogó kulturális hálózat létrehozásával, valamint feltérképezni a használaton kívüli rejtett kulturális és társadalmi erőforrásokat, épített örökséget.

A projekttel összhangban a Duna Napok eseménysorozat célja az, hogy a helyi kulturális értékekre és örökségre hívja fel a figyelmet a meglévő programok összekötésével, valamint újabb összefogások kialakításának elősegítésével.

Fotó, forrás: esztergom.hu