Kategóriák: DorogHírekSport

Utolsó bajnoki mérkőzését játssza a Dorog

Június 3-án, vasárnap 17 órakor az NB II utolsó bajnoki mérkőzését játssza a Dorogi FC a Vác FC ellen, Budapesten a III. kerületi TVE Sporttelepen.

A váci legenda, Nagy Tibor edző által irányított társaság a tabellán jelenleg a 10. helyen áll, 12 győzelemmel, 12 döntetlennel és 13 vereséggel. (Gólkülönbség: 41-38).A bajnokságban az eddigi 18 hazai mérkőzéseiken elég jól szerepeltek, 7 győzelem, 8 döntetlen és csak 3 vereség a mutatójuk.

A dorogiak, a Békéscsabától elszenvedett vereség ellenére maradtak a 11. pozícióban és 11 győzelemmel, 13 döntetlennel és 13 vereséggel várják az összecsapást. (Gólkülönbség: 45-46)

A két csapat között jelenleg 2 pont a különbség. Dorog: 46 pont, Vác: 48 pont.

Hányadik helyen zárhatja a bajnokságot a Dorog?
– Győzelem esetén biztos, hogy a 10. helyen végez.
– Döntetlen vagy vereség esetén – a többi mérkőzés eredményétől függően – marad a 11. helyen vagy egy-két pozíciót visszaesik.
– Legrosszabb verzió (kicsi az esélye), ha kikap a Dorog és a mögötte lévő csapatok – Budafok, Mosonmagyaróvár, Kazincbarcika, Csákvár – nyernek, akkor a 15. helyen végzünk.

Tóth Csaba szakmai vezető: – Utolsó bajnoki mérkőzésünket a Vác ellen játsszuk vasárnap. A két csapat a tabellán egymást követi a 10. és a 11. helyen. Bravúros játékkal akár megfordíthatjuk a sorrendet, de a mögöttünk lévő csapatok a tabellán felsűrűsödtek és veszélyeztetik a jelenlegi pozíciónkat. Át kell érezni a játékosoknak, ennek a mérkőzésnek a jelentőségét. Biztos vagyok benne a bajnokság véghajrájában, hogy a dorogi labdarúgók az utolsó fizikális és mentális erejükkel a bravúros célunkért fognak küzdeni. Óriási öröm lenne ez számunkra, hiszen akkor elmondhatnánk, hogy nem csak kitűzött célunkat, a bennmaradást és azt, hogy a stabil középmezőnyben zártuk a bajnokságot mondhatnánk el, hanem azt, hogy mindezt túlteljesítettük. A Vác biztosan tűzzel, vassal küzdeni fog ellenünk, főleg azután, hogy legutóbb a Buzánszky Jenő Stadionban 2:0-s vereséget szenvedtek tőlünk. Stabil csapatról van szó, aki az őszi szezonban remek védekezéssel rengeteg pontot gyűjtött és az 5. helyen teleltek, ezért is alaposan felkészültünk a Vác játékából. Bízom benne, hogy az utolsó mérkőzésen úgy szerepel a csapat, mint ahogy azt a 2017/18-as bajnokságban is megmutatta, tisztességesen, szép teljesítménnyel futballozott.

Jegyinformációk: a mérkőzésre a jegy egységesen 1000 Ft-ba kerül, 14 éven aluliak a mérkőzést ingyen tekinthetik meg, diákigazolvány felmutatása ellenében. A jegyvásárláshoz személyi igazolvány szükséges!

Forrás: dorogifc.hu
Fotó: egy korábbi Dorogi FC

Megosztás