Kategóriák: HírekSport

Negyedik alkalommal került megrendezésre az Ultra-Trail a Pilisben

Pünkösd vasárnap 0 órakor rajtolt Szentendréről a Salomon Ultra-Trail Hungary, a legnépszerűbb és legrangosabb magyar ultramaratoni távú terepfutás, a legendás Ultra-Trail du Mont-Blanc kvalifikációs versenye.

Csányi László (Csanya) az MTI-nek elmondta, hogy idén a magyar ultrafutók mellett sokan érkeztek külföldről, 34 országból összesen 1165 futó regisztrált, legtöbben a szomszédos országokból, de Kínából, Kanadából és az Egyesült Államokból is jöttek versenyzők.

Négy távra nevezhettek a futók a november 1-től április 1-ig tartó regisztrációs időszakban. A leghosszabb táv a 112 kilométeres Ultra-Trail Hungary, melynek során az ultramaratonisták bejárják a Pilis és a Visegrádi-hegység szinte teljes területét, összesen 4200 méter szintemelkedést kell leküzdeniük. A 20 órás szintidő alatt Dobogókő, Pilisszentlélek, Pilismarót, Dömös, a Prédikálószék, Lepence, Pilisszentlászló és Visegrád érintésével, kilenc ellenőrző ponton áthaladva érkeznek vissza Szentendrére.

Az Ultra-Trail Hungary versenyen első férfiként Hrastovec Ivan – Ivi érkezett a célba, aki 11 óra 32 perc alatt teljesítette a 112 km-t, a második férfi Kiss Miklós lett 11 óra 52 perccel, a harmadik pedig Belus Tamás – Tomi lett 12 óra 45 perccel.

Első nőként Nagy Tünde érkezett a célba: 14 óra 40 perc alatt teljesítette a 112 km-t. Másodikként Horváth Anikó (16 óra 23 perc), harmadikként pedig Csernus Brigitta (16 óra 27 perc) érkezett a célba.

Az Salomon Ultra-Trail® Hungary 112 km mellett további három távon is részt vehettek a versenyzők: Salomon Szentlászló Trail 84 km, Salomon Szentendre Trail 54 km és Salomon Visegrád Trail 29 km.

A verseny szervezői a gyerekeket is várták május 19-én 16 és 17 óra közt a Postás strandra, ahol a Salomon Kids Trailen állhattak rajthoz a 3-11 év közötti kicsik. Itt minden gyerek 1-es rajtszámmal indult, tehát mindenki győzött. A gyerekverseny teljes bevételét a Mosolygós Bölcsődésekért Alapítvány számára ajánlják fel a szervezők.

Részletes eredmények>>

Fotó: Ultra-Trail Hungary Facebook oldala
Forrás: dorogimedence.hu/ultratrail.hu/MTI

Megosztás