Kategóriák: EsztergomHírek

Három hónapig forgalomkorlátozásra kell számítani Esztergomban

Az esztergomi Kiss János altábornagy utcából, a Rendőr-főkapitányság felől 3 hónapig nem lehet majd behajtani a Baross G. utcába szennyvízvezeték- és útépítés miatt – hívja fel a figyelmet Esztergom város a honlapján.

Az új közmű több száz méter hosszú szakaszon fog megépülni (a gázvezeték mellett elhelyezve) az ipszilon útszakaszokon az intermodális csomóponthoz (IMCS) kapcsolódó beruházás kapcsán.

A csatorna- és útépítési munkálatok 2018. március 26-án, hétfő reggel 7 órától folytatódnak és előreláthatóan június 31-ig tartanak.

30 km/órás forgalomlassító táblák lesznek kihelyezve a 111-es úton. A Kiss János altábornagy – Baross Gábor utcai kereszteződésben sárgán fognak villogni a jelzőlámpák. A belváros felöli kanyarodó sáv lezárásra kerül, ezért figyelmesen és ne rutinból vezessenek a közlekedők. A Baross Gábor utca bevezető szakaszának lezárása érinteni fogja a helyi buszközlekedést is. Az Ady Endre utcát kizárólag (!) az autóbuszok közlekedésének elősegítése érdekében kétirányúsítják. A Sugár út felől az Ady Endre utcában ezért meg fognak jelenni az autóbuszok a szemközti forgalmi sávban. Három hónapig az Ady Endre és az Erzsébet királyné utcák találkozásánál ideiglenes buszmegállókkal biztosítják a lakosságnak a fel- és leszállási lehetőséget. (A Kiss János altábornagy utcai, a Szent Anna (Kerek) templom utáni buszvárókat váltják ki ezek az ideiglenes megállóhelyek.) Emellett TILOS lesz megállni három hónapig az Ady Endre utcában, hogy a párhuzamos közlekedés, a buszok haladása biztosítva legyen az utcában.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. projektjében, a Baross és Sugár utcáknál épülő körforgalom közelében a csatornarendszer kiváltása amiatt lett időszerű, mert az 1920-30-as évek csövei nem bírják el az új aszfaltburkolat terhelését. A forgalmi változtatásokat a Magyar Közút nonprofit Zrt. és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hangolta össze az önkormányzattal a fejlesztés kapcsán.

Forrás: esztergom.hu