Kategóriák: Hírek

Jó, ha rendelkezünk ezzel a képességgel!

Álláskeresésnél mindig ügyeljünk arra, hogy alaposan olvassuk el azokat a hirdetéseket, amelyek felkeltik érdeklődésünket. A XXI. században számos elvárásnak meg kell felelnünk, ha be szeretnénk tölteni egy munkakört.

Milyen elvárásokat olvashatunk egy hirdetésben? A legtöbb esetben a jelentkezőknek rendelkezniük kell kiváló kommunikációs képességekkel, problémamegoldó készséggel, és idegen nyelvtudással is. Manapság kiemelt szerepet kap a konfliktuskezelés. Felgyorsult világunkban hajlamosak lehetünk túlreagálni dolgokat, az ingerküszöbünk alacsony lehet. Súrlódások, és nézeteltérések nemcsak a magán, de szakmai életünkben is előfordulhatnak. Amennyiben konfrontálódunk egyik kollégánkkal, igyekezzünk tisztázni a helyzetet, mert senkinek sem jó, ha feszültségben kell dolgozni. Hallgassuk meg egymás érveit, és csak azután alkossunk véleményt. Az esetek többségében az a legnagyobb probléma, hogy mindenki csak a saját igazát hajtja, és nem figyel a másikra, sőt meg sem hallgatja. Ebben az esetben nagyon nehéz dűlőre jutni. Akkor érdemes tisztázni a problémákat, amikor lecsillapodtak a kedélyek.

A vállalatok is kiemelt hangsúlyt fektetnek a konfliktuskezelésre, ugyanis a cégek is felismerték, hogy a hatékonyság, és siker érdekében muszáj ezzel a témával is foglalkozni. A csapatépítő tréningek ideálisak lehetnek különböző szituációk eljátszására. Legfőképpen a turizmus és vendéglátás ágazatban van ennek nagy jelentősége, ugyanis ott nemcsak a kollégákkal, de a vendégekkel is összetűzésbe lehet keveredni. Napjainkban a legtöbben csak saját érdekeiket nézik, és nem törődnek másokkal. Sokkal harmonikusabb munkakapcsolatot lehetne kialakítani úgy, hogy a másikat is meghallgatjuk, ha problémája van. A vállalatok feladata lenne az, hogy különböző programokat szervezzenek annak érdekében, hogy a munkavállalók összecsiszolódjanak. A konfliktuskezelésen, és problémamegoldáson kívül a kommunikációs készség is fontos. Nincs olyan álláshirdetés, amelyben ne szerepelne a kiváló kommunikációs képesség szóban, és írásban. Különösen ajánlott állásinterjún odafigyelni a helyes beszédre, mert a HR-esek rögtön véleményt alkothatnak rólunk. Felkészülten érdemes elmenni egy interjúra. Ahhoz, hogy részt tudjunk venni egy állásinterjún, előtte álláshirdetést kell találnunk. Az interneten számos állásportál megtalálható.

Az OroszlanyAllas oldalon szellemi és fizikai munkalehetőségek közül is választhatunk. Legyünk mi is naprakészek úgy, hogy rendszeresen felkeressük az állásportált, ameddig nem találunk megfelelő állást magunknak. Ugyanakkor látogassunk el a portál facebook és twitter oldalára is, mert a legfrissebb lehetőségeket a közösségi oldalakon is megtalálhatjuk. A honlapon saját álláshirdetést is feltölthetünk annak érdekében, hogy hamar találjunk munkalehetőséget. Számos adatot megadhatunk magunkról, többek között hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezünk, mennyi pénzt szeretnénk keresni, és hol szeretnénk dolgozni. Önéletrajzunkat is bármikor feltölthetjük az oldal felületére. Ha mindezzel megvagyunk, akkor alaposan ellenőrizzük le adatainkat, majd kattintsunk a jóváhagyás gombra. Ne felejtsünk el megadni elérhetőséget hirdetésünk végére, azért hogy a vállalatok el tudjanak bennünket érni. A munkaerőpiacon számos olyan ágazat van, amelyben el lehet helyezkedni. Az elmúlt időszakban a mérnöki állások ajánlatain akadhat meg a szemünk, vagy a fülünk. A mérnöki munkák mellett informatikai lehetőségekkel is találkozhatunk.

Megosztás