A mézeskalácsból készített Miniverzum ezüstérmes lett!

Mézeskalácsból készítette, dobos cukorral ragasztotta a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot Bereczki Bence Tibor, ami végül ezüstérmes alkotás lett egy országos gasztronómiai bajnokságon – számol be az eredményről Dorog város a honlapján.

A két és fél hétig tartó munka eredményét, amit 3D-s látványterv alapján készített el, a Pék artisztika kategóriában ezüstéremmel díjazták a Tatán megrendezett XVI. Farsang Kupán, amelyet az MNGSZ Tata és Környéke Régió és Egyesület szervezett.

Az országos megmérettetésen több száz pék, cukrász, szakács, mixer készítette el különböző kategóriákban a látványos ínyencségeket. A szakmai bajnokság bemutatóját február 24-25-én tartották Tatán.

Bereczki Bence Tibor az idén immár harmadik alkalommal vett részt a versenyen, de ezúttal először végzett kézművesként. Diákként kétszer aranyérmet nyert alkotásaival, de 2018-ban a felnőttek között is bizonyította szakmai tudását. Az esztergom-kertvárosi fiatalember nagyszülei a Dorogi Szénmedencében bányászként dolgoztak, ezért esett a választása a 2019 májusában átadandó Reimann Bányászattörténeti Miniverzumra. Egyébként az alkotás nem csak ezüstérmet, hanem a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját is kiérdemelte.

Fotó, forrás: dorog.hu

Megosztás