Kategóriák: HírekTát

Kirúgtak a hámból az Asszonyok Táton

Táton több évtizedes hagyomány, hogy a farsangi időszakot az Asszonyfarsang zárja, előtte persze több bált is rendeznek: óvodásoknak, iskolásoknak, illetve a szülőknek-nevelőknek.

Február 10-én, szombaton, a hölgyeké volt a főszerep. Rengetegen öltöztek be az Asszonyfarsang alkalmából, sőt sokan a bál eleji jelmezes felvonuláson is részt vettek, egy-egy kisebb műsorral. A felvonulás után az ünnepi hangulatot a tokodi Borvirág Táncegyüttes színesítette, bohém, humoros fellépésével. A talpalávalót pedig hajnalig a Táti Koktél Zenekar biztosította.

Egyébként régebben „farsanghétfőn”, azaz a farsang farkának középső napján tartották ezt a bált, hiszen a hagyomány szerint ezen a napon csak a nők mulathattak, nótázhattak. Ezután húsvétig már tilos volt az esküvő, a tánc és a vigadalom. Abban az időszakban, amikor még valóban rendszeresen jártak bálba a szórakozni vágyók, olyan sikeres volt ez a bál a hölgyek körében, hogy nemcsak farsang farkának hétfőjén, de az azt megelőző szombaton is meg kellett tartani! Viszont a későbbiekben már elég volt csak egy bál, amit végül nem a hétfői munkanapon, hanem egy szabadnapon, szombaton tartottak.

Megosztás